[航空]連登飛機膠討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
要去中場上機 不了
雖然係咁講,但係菠蘿會開心啲,始終JAL 會貴好多同埋菠蘿計其他航空公司係鬆手嘅。

仲有惡曬嘅service對比起歐美系列真係好好多

仲有BASE 香港係一個比較重要嘅因素

不過你只飛日本又唔同講法嘅
去北衛星上
PM我問詳吧,始終throw away 係走灰色地帶
唔記得左無PM, 關鍵字係CTU
其實係 所以JMB跑完想射番哂啲分落菠蘿到

一嚟個人偏好
二嚟Base香港真係好多時首選都係因航
有能力係想keep住個status
垃圾連狗
你仲入到高登可以喺番嗰邊pm嘅
請問邊到有得睇?
有無JGC?
其實咁樣唔噴機身對飛機壽命有冇影響?
會盡快擁有
上面果隻B742SF B-HMD 黎
成個JGC玩法真係好屈機
我記錯野

下面先啱

搵下KMG stopover 香港 去新加坡, 菠蘿會來回會有100分,JMB計唔到,throw away HKG KMG果段會少三十分,連稅4400人仔左右

唔係嘅,馬航經KUL去SIN都得,一個來回80分,做特價加3500HKD 唔洗

JMB玩法比較特別,miles*125%,所以多長miles 會好啲,但本回覆僅限目的地為SIN

日本國內有另一玩法
根本上到JGC就等於一生OW藍寶
背靠祖國 面向世界
唔係,只係純粹由國內起步會平好多 窮丁
不過有啲驚佢devaluation
咁有平就緊係買平啦
MR屈SECTOR有錢人玩意.
唔計BUG/ERROR FARE, 只係1張2萬港紙銀洗出黎既飯票.

KEEP到DIAMOND 賺AA/BA/IB/JAL EXTRA BONUS先回到本. 同埋換票限制2等親, 無AM/AVIOS咁方便. 又無FREE UPGRADE, 唔坐本家又無用.
對比惡曬HKG SIN 16000嘅價錢,我比MH 4000好似抵啲,而且都係6小時到,唔係慢好多,但多分
所以無咩事我都係跑惡曬,始終唔常去日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞