2018恆指大牛市與中國地方債

538 回覆
337 Like 7 Dislike

太感動喇
戰略改提倡,因為怕走資而已
習總敢搞軍頭,佢個權點會唔穩
可以唸債券etf
有大師加持
恆指係賭支那大媽有幾多子彈
睇返南水流入個堆股,全部都係推高恆指個堆
根本2,3線股就無乜點升
恆指係賭支那大媽有幾多子彈
睇返水流入個堆股,全部都係推高恆指個堆
根本2,3線股就無乜點升
係,班人都痴撚線,今日連蒙牛都炒,不如炒三聚青氨
一帶一路根本係cap水既好機會
比你睇早少少
估2020 年係一個節點,係咪無運行仍然係未知之數
用一個比喻
宜家到2020年前 粒骰仲轉緊,即係仲有變數
到2020年前後就會停

如果各方有咩大野要做,就要係2020年前做好準備,劃好方向
骰一停定後,各方就會向自己已有既方向開跑
到時生死各安於天命
你睇下5仔,岩岩先上返85蚊
幾時先返到150蚊
講起內房,碧桂園又配股集資美元,又發債
騰訊又發債,真係傻既都睇得出國家任務
同你諗既差唔多
之前其實都唔係儲左好多空間
無可能到宜家都未用哂

之前有支那人嘈過話支那係咪 無「描」印鈔
樓主覺得bitcoin有冇機會同呢單野有關係
觀乎最近西方國家開始擋支那收購,入股,睇o黎貿易戰隨時真打
bitcoin老早就講係騙子
我賭依個天仙局一定會爆,但死嘅唔係支共,而係支共嘅賤民,支共聯合外資分錢
其實已經開始左全方位圍堵
依家咁高調開始反間諜,根本就係冷戰前夕
仲未計貿易戰其實幾個月前已經開始左
你諗下連澳洲都轉風向,真係好瘋狂
無錨印鈔,中國的確係無錨印鈔
中國唔係行香港果種貨幣發行局嘅做法
而且佢發行幾多真係佢講你信
大陸嘅物價近幾年升好多
原因好明顯啦
宜家主要都係中資上
外資股,港資股感覺上無咩點上過
睇日就入幾手建行睇下會點
早應該啦
中國根本就無守入世後嘅規則同承諾
著數囉盡,囉咗人哋嘅巿場而又唔開放自己嘅
抵死
Sidetrack 小小:啱啱聽到美國有個analyst,當然唔係main stream 嗰啲puppet,話日前Hawaii 單Missile alert好可能係緊嘢!

佢收到料話唔係北韓放,而係中国反习勢力控制到nuclear sub發出,而親习系軍方或美國用反導彈系統成功攔截!所以個alert要30幾分鐘先解除!

仲要睇埋聽日(18日)中国會唔會宣布Petro-Yuan link,如果成事,习勢力一統中国就已成定局;如果冇聲氣,則中南海仲未拆得掂!

參考:https://youtu.be/SIO4vWYtk6s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞