2018恆指大牛市與中國地方債

538 回覆
337 Like 7 Dislike
睇唔到有乜因素會咁,歐美復甦緊,大陸控制爆煲能力奇高
阿爺一開聲收水都即跌5000點啦,點預計
爺你老母
高汁po留名
推一推
想更多人了解國情
同埋了解香港有幾大獲

Btw 咁講法
其實香港未來係咪冇可能做到真正既一國兩制
只會比中國食住 最後完全地變左廣東省香港市
高汁po留名
推一推
想更多人了解國情
同埋了解香港有幾大獲

Btw 咁講法
其實香港未來係咪冇可能做到真正既一國兩制
只會比中國食住 最後完全地變左廣東省香港市

對中共最理想係對內香港市,對外白手套

不過多謝HK watch令英國多咗人關注香港嘅人權,自由等問題,共匪嘅奸計應該成功唔到
你係咪傻架 今時今日仲問呢 d 問題
可惜實際上唔會有行動
英國都自身難保
脫歐後,作為支柱產業既金融業相繼搬走,失業率升,稅收跌,英國作為福利社會,開支壓力進一步加大,皇家海軍剩翻6隻驅逐艦,航母仲要出事,規模跌到歷史新低
英股2017年係落後全球,加埋美國稅改,游資抽走
佢地自己內閣都唔穩,成日變
與期望英國打救,倒不如自己先謀後路
愛ching點睇2,3月英國進行脫歐談判 ?之前聽人講依個問題會嚴重過當日英國脫歐
英國唔係已經同意左比掟煲費咩
錢都肯比,點會唔順利呀
英國觸底反彈,英國股票係咪叫撈得底
http://m.cankaoxiaoxi.com/column/20180118/2252299.shtml?fr=mb
唔係架 第二階段傾既細節先係真正戲玉
https://youtu.be/ZVYqB0uTKlE

From Yes Minister:
Britain has had the same foreign policy objective for at least the last 500 years: to create a disunited Europe. In that cause we have fought with the Dutch against the Spanish, with the Germans against the French, with the French and Italians against the Germans, and with the French against the Germans and Italians. Divide and rule, you see. Why should we change now, when it’s worked so well?

而家美國話入翻TPP,但要Renegotiate所有Terms,而呢個TPP最後會進化成WTO2.0

Trump係英國有大量投資,佢會有得英國死?歐盟外表統一,實質分化,法國好明顯個勢係想取代德國Leading地位,德國國力而家係衰退到6隻潛艇一齊壞,拼盡國力做既軍艦比德國海軍彈貨,談何保護歐洲?

英國面對住咁既對手,Part住咁勁既盟友,點會缺贏面?
外資都有上,但炒唔起,外資咪卻卻地步
海軍之前都勁,但而家係越黎越廢,Function唔到歐洲保護者呢個角色,馬克龍先相趁虛而入
陸軍都慘到用油黑掃把當槍去軍演
因為德國身邊無強敵, 所以德國先會咁hae

如果德國好似日本咁, 身邊有 北韓, 俄羅斯, 中共 呢D強敵
到時德國一發奮起來, 軍力絕對可以短時間內 超越英國,法國

所以德國先係真正既「沉睡的獅子」
德國既軍工已經被美蘇支解左
連護衛艦都做唔到
法德兩個都有暗湧
德國好難醒
愛CHING, HSI短線點睇
短線唔識睇
中美如果爆發貿易戰咁會發生咩事?
德國海軍一戰後已經唔掂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞