2018恆指大牛市與中國地方債

538 回覆
337 Like 7 Dislike
政治上中共就係想完全赤化香港,做一隻無腦既棋子
都唔係想,但已經做咗,所謂特區都係一個我上面所講既殼
其實ai或者智能技術 算唔算係 中國版既太空競賽?
假設支共係經濟大過權力慾就係
但帝皇思想係寧願大家食樹皮都要成存自己做十全老人
個人一直都認為,對中共最重要嘅係政權嘅延續
誇張點講,係香港主權同中共政權穩定方面
中共會捨前者而要後者
重視統一其實都係用嚟愚弄蟻民嘅工具
自從佢上台之後 對資金既監管強左好多
大陸銀行compliance密密做
推post
冇意義一回事
但佢所作所為正正係慢慢扯開緊層皮
不過重點始終係鬼佬仲信唔信
新經濟增長講就易
你真係逼堆廠番黎
就會請哂堆RED NECK然後全民消費力上漲??
天真
全球化回頭路呢個概念其實同人類話要脫離工業社會一樣
根本係天方夜譚
留名
邊個係神棍
中國減持美債
神棍講過習包子差過白人領袖階層好多皮
不過正正因為白人領袖太精英, 所以明白班臭閪支那賤種俾共產黨蝦係佢地自作孽
神棍預測
共產黨解決債務問題既方法係解決債權人
有買有賣好正常
因為A股主要購買力,係大陸,唔係國際
2015年果時咪谷過A股,最後結果大家有眼睇
外匯而家流失緊,四處都唔夠錢,彈藥好有限
你谷A股,無得玩美金供股配股,而A股公司對國際債市無咁大吸引力,難賣美金債
彈藥有限,自然要揀
中國同德法簽左野
德法會用人仔做外匯儲備
中國賣美債買德法債
德法o係人仔入左SDR果刻已經買人仔,但最近出口術指人行干預太多
留番香港既招牌
實際所有背後操控都係強國安排既人
然後只來呃9真香港人和外資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞