有冇人聽過近排youtube 多左啲扮比小朋友睇既片

786 回覆
391 Like 14 Dislike
越睇得多呢d覺得個世界比我想像中恐怖

前個排就藍鯨,而家又黎youtube,再過多排又唔知興咩
就算com得完呢檔,下一檔又冒起,不斷loop

唯有多關心自己身邊d親朋戚友
好不安
痴撚線呀屌你老母
諗返起細個玩啲flash game 好多都好變態

記得有個係一個女仔行行街 類似俾人跟蹤 跟住下一個畫面係佢死左全身訓係度 你可以一層一層移走佢件衫 跟住皮 跟住內臟

同死亡校園自殺遊戲之類 都係細個都好經常接觸到
其實可能我地暗啞底都俾洗左腦 覺得有啲不合理嘅嘢係好正常
不安
我身邊都有個細路女日睇夜睇呢d
連玩既game都係殺人
之前都覺得怪怪地,呢家比你地講一講覺得好恐怖
有無例子 想睇
我最記得中學無啦啦睇咗條咩bonbon嘅片
好恐怖 個變態佬同隻熊公仔做手術
劏開隻公仔攞啲內臟出黎

諗去都覺得核突
頭先見到條片頭係卡通人物踩單車教𡃁仔顏色
最尾一係俾其他卡通輾過 一係跌落水
俾你個小朋友睇書好過啦
再唔係睇電視兒童台
唔好睇youtube啦
大人就話識分 但點睇得咁多
睇返Corey Fledman上年10月一話要拍記錄片就有貨車想撞佢
lm
睇完覺得好不安 點解呢個世界咁多呢d恐怖野 一諗起暗網 戀童 性奴 仲有好多好多比電影情節更黑暗更恐怖既野日日發生緊 就。。 點解呢個世界咁變態
點解呢個世界會存在住啲咁嘅痴線佬
我只係希望片裡面啲細路唔會受太多痛苦
屌你虐兒呢啲唔係拉得喇咩?
Lm
有小朋友就知,屋企就可以玩下玩具睇書,出到街就好難避免俾電話, YouTube其實有個kids版但啲片好多細路仔都無乜興趣
lm
好撚不安
無睇logan paul事件?
youtube個algorithm就係越多click rate證明段片受歡迎應該推佢上去呢類片一定消唔到 除非大量人投訴先得
btw你地班人係想幫手嘅就咪自己再post link
屌喇星有班無留言嘅人係咁意望左一望又幫左啲片 除時佢地連自己個版都開始出呢啲片做推薦
想害埋其他人咩
日本歌嗰條同cyriak差唔多係偏向精神獵奇
你唔啱睇越睇會令你越反感,的確未必唔啱小朋友睇
亦有人越睇越開心

但係嗰啲所謂嘅elsagate,開頭幾分鐘搞到好低智咁令大人冇興趣睇落去,
然後就用BB最愛兼電視機成日見到嘅公仔走去做啲變態嘢
例如牛皮膠紙綁大人,切手指(幾條片都有),表達整死人好開心咁
先唔講對心智發展,如果啲BB模仿呢啲行為,分分鐘會整死自己

香港trending八成變哂Content farm都算,Youtube仲要留啲咁嘅嘢禍害小朋友
唔貼youtube link係因為呢啲多VIEW片好易令到成個推薦列都係呢啲仆街片
要嘅就https://www.reddit.com/r/ElsaGate/自己開無痕睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞