有冇人聽過近排youtube 多左啲扮比小朋友睇既片

786 回覆
391 Like 14 Dislike
捉返嚟、買返嚟
1. 老豆老母係成員之一
2. 同一組織幼兒園同學

利申: 9up
幾中意睇happy tree friend
Happy tree frd 係有自己個Brand name IP

elsagate明顯係充滿世界惡意
用左心理學 SEO 技術專攻小朋友既世界

此外,有次識人踩邊用左類似迪迪尼既素材做google ads/facebook ads
都係好俾係落架話有問題
而呢類影片elsa spiderman可以生存咁耐
令我好懷疑呢類IP係另有有目的存在?
我之前係圖書館番pt 見到好多細路都識自己搵黎睇 有啲家長就會叫我幫手 話佢細路想睇Spider-Man/elsa啲野 叫我幫手係youtube search 啲細路就自己㩒啲片嚟睇 仲睇得好開心 啲家長就由佢睇(可能佢地都以為係普通比小朋友睇嘅片 察覺唔到問題嚴重性)
諗諗下罐啲細路睇日本動畫好過放個YouTube比佢地鳩噤
Happy tree friends 根本唔算,人地有哂Warning話明血腥暴力兒童不宜。
留明持續跟進
elsagate?
無咩特別姐
LM
巴打你係咪做幫兇
呢啲片review相同頭幾十秒都係正常,大人睇到無問題就會俾小朋友繼續,當發現果陣已睇咗好多
最弊真係唔知邊啲真同假 睇睇下啲推薦影片有小朋友見到係卡通佢地就佢按
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞