有冇人聽過近排youtube 多左啲扮比小朋友睇既片

786 回覆
391 Like 14 Dislike
吓咁on9
我send左hk01條link俾我朋友, 叫佢留意兩個小朋友上網睇乜片
上排係地鐵見到有個菲傭播片俾個小朋友睇
都係嗰啲5隻顏色嘅手指係到唱歌, 不停咁重複啲歌詞
令我諗起之前上網有睇過呢啲奇怪youtube片
都係類似咁嘅內容, 望望下覺得好心寒
見前面講起corey feldman,有時候睇戲/劇見到班童星會諗起荷里活好多變態佬
有時有啲人真係好睇少心理學,明明只係價錢轉9.9已經可以影響好多人諗法嘅世界
淨係得大人先諗得到既恐怖先係最恐怖同不安
其實呢個世界真係好黑暗,真係要靠自己雙手去保護好下一代

之前試過同前同事講有關呢方面既野
點知俾人話叫我唔好留意咁多呢啲事,會睇壞腦
個刻個心嬲到痴線,我好心提醒下叫佢小心
佢話我變態睇壞腦?

鬼唔望佢啲仔女睇呢啲片終老
吓咁on9

係,本身條友都戇鳩,所以費事同佢講咁多,唔聽就算
👌
推 要多啲人知
有冇人有陽具鳥條link

要比多d人知
嘩!你好威威呀
唔知係唔係E條link
早幾年已經有好多, 大人見到覺得好不安, 但小朋友真係唔知點解好沉迷仲會去扮返條片做乜, 將個yt改setting都限制唔到啲片喺推薦到彈出嚟
然後早幾日見到ptt fw咗reddit講呢件事, 啲討論入面先發現件事比眼見真係嚴重好撚多
近排睇老皮FB 先知有咁既事
推 等多啲人睇到呢個post再spread出去
早幾年已經有好多, 大人見到覺得好不安, 但小朋友真係唔知點解好沉迷仲會去扮返條片做乜, 將個yt改setting都限制唔到啲片喺推薦到彈出嚟
然後早幾日見到ptt fw咗reddit講呢件事, 啲討論入面先發現件事比眼見真係嚴重好撚多
近排睇老皮FB 先知有咁既事

我嗰時係朋友個女拎過嚟搵我一齊睇先發現
嗰排佢好鍾意咩寶莉、珮珮豬之類, 仲成日扮馬發嬲嗰啲動作, 隻腳會喺到刨地, 然後衝過去撞啲大人, 然後好容易就郁手打人、搵嘢掟人
問佢喺邊到學, 佢話睇片見到, 開頭以為係卡通入面睇到, 教佢認清楚自己係人, 唔好亂扮其他動物, 但佢都冇乜改到
然後有一日同另外幾個frd上到朋友屋企, 個細路女叫我陪佢睇, 條片係寶莉喺間房, 成個色調都係黑白同暗紅, 過咗陣隻馬仲雙眼流血, 但個細路就係咁笑, 問佢仲話成日睇呢種片, 開個history都見到九成係
我哋幾個大人覺得唔對路, 於是去yt set啲家長模式之類, 之後坐喺個細路女隔離陪佢睇, 唔好俾佢再自己開嗰啲片, 點知屌佢老味唔夠兩條片又推薦返啲獵奇片出嚟, 嚇到我朋友即刻del撚咗個yt app
不過我朋友日日出去打工, 佢老婆就一個人喺屋企湊兩件細路, 結果唔夠兩日佢老婆話冇咁多時間陪個女玩, 又去download返個yt俾個女做電子奶嘴 每晚我朋友返去check history都會見返好多相類似嘅片, block極report極都仲有
如果身邊有小朋友真係唔該好好留意下, 唔係到個價值觀扭曲晒嗰時就好難救得返架啦
咁不如畀少少錢訂netflix啦,大把畀小朋友睇嘅卡通
我平時接受睇呢類作品但呢個post d片全部都接受唔到
因為恐怖嘅唔係畫面上渲染 係背後詭異嘅用意令到人地好不安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞