[少甜,非甜故]【為左變性,我唯有做雞。】

662 回覆
158 Like 4 Dislike
加速加速
係咪仲會有
會呀~ 比多30秒我
剛剛我應該果斷地答他,而不是支吾以對。

令我猶疑的原因,是因為我真的不是太討厭當女人。

就算我想成為男人,也不是因為我想當男人。

我只是想當海欣的情人。

初稚的原因,魯莽的決定,卻是我的最後希望。

即使是微乎其微的曙光,對於在谷底茍且偷生的人來說,怎樣都會伸手去摸吧。

「鍾意定唔鍾意?」王偉明低聲問道。

當女人辛苦,但當女人有時候也不錯。可以撒嬌,可以軟弱,還可以用身體來換取著數。唯獨是不可以與你結婚。

「唔鍾意。好唔鍾意。」我堅定地回答。

「明白明白。」他點一點頭。

「你明?」你真的明白我的痛苦嗎醫生?你根本沒有經歷過,你無法想像那種煎熬。

「我無辦法同你有同樣既經歷,但我會盡力去理解,就算理解唔到,我都會同你一齊面對,一齊諗方法解決。」

我聽得出這是他的真心說話,他是個好醫生。正因為他是好醫生,我並不想欺騙他。

「多謝你。」我真心感激他。

「我知道你想搵錢快啲做手術,但係有啲野係急唔黎,而且我地都會擔心病人安全,如果進度理想既話你好快可以排期,大約一年後做手術,但係如果你真係好趕既話就要當私家症處理,會收得貴好多。醫院資源有限,希望你明白。」

「我明白…但係一年我真係未必等到。」海欣的婚禮訂在半年之後。

「或者我同你諗下其他方法令你無咁唔自在啦?」

「嗯。」唯一的方法就是令海欣回到我身邊。

「咁如果你RLE無咩特別問題,我地就可以考慮開始HRT,不過都要繼續用男性既身份生活,廁所果方面我都明白有少少尷尬,或者你試下入廁格?同埋記得要帶住我比你果張證明書,有人質疑你就比佢地就得架啦。」王偉明用筆把HRT三個英文字母圈了起來。

「呢樣我都明白,我都想盡快可以用真正既男人身體生活,我會聽你既專業指引去做。」

「HRT,其實姐係注射男性荷爾蒙睾丸酮,賀爾蒙補充劑可以影響肝腎功能,有部份人用藥以後會出現肥胖、頭痛、容易疲倦、情緒反覆等副作用,所以你一定要經常留意身體的變化。」

「其實係咪一定要食架?」

「開始食之後身體狀況會更加趨向同接近同你而家相反既性別,應該可以幫助你減輕對性別認同既不安,亦係做手術之前既重要步驟。你係咪有咩特別擔心既地方?」

「我可唔可以諗一諗先。」我閉上雙眼,深深呼了一口氣。
今日2963字,完。
各位明天見
為左咁樣而變性,理由有啲不足
利申:GID 見緊醫生,so call跨仔
加油
所以主角先咁struggle
會繼續努力
會唔會同醫生做愛架?
話唔定架
今日幾時有? 準時上黎f5
今日五點先落堂,應該七點前有文
等你
其實樓主係咪睇好多變性小說?
有冇推介呀?
我無睇過呀
只不過係最近返學有機會接觸呢個議題
如果我踏出了這一步,可能就永遠都回不了頭。

明明之前都做好了心理準備,現在真實面對的時候我卻有所猶疑。

是我不夠愛你嗎?還是我心底裡知道無論怎樣做也無補於事?

「而家決定唔到都唔緊要,你可以下次覆診先開始HRT。最緊要既都係顧及自己感受,一步一步慢慢黎。」

「但係咁會唔會拖慢左我排期既進度?」我緊張地問題。

「如果你係跟公家症既話當然會,私家條隊既話有錢就好快搞掂,但係都係果句,最重要都係睇你接唔接受到。」

「我會盡快搵足夠既錢架啦。」

「雖然有錢可以加快,但係如果你連HRT都抗拒既話,就算有錢都好,我絕對唔建議你急住做手街,因為呢個係不可逆轉既變性手術。」

「我可唔可以兩日後覆你?」

「呢度係政府醫院,一般要等下次覆診先可以既。不過……」

「不過點呀?」

「呢個係我手提電話號碼,覆診前如果你有左決定既話就call我啦。」他在我的覆診紙上寫了一串數字。

「多謝你呀。王醫生,我仲有一個問題。」

「問啦。」他嘴角微微上揚。

「有無咩方法我可以趕得切半年之內向公立醫院做手術?」

「如果我地覺得病人有急切需要,例如唔盡快做變性會對佢帶黎嚴重既問題,都有可能會排到快隊既。但係…」

「但係?」我最討厭別人賣關子。

「但係你情況並未差到果個程度,而且並唔係我一個人就話到事,呢啲特別個案要比其他醫生一齊評估。」他聳一聳肩,苦笑道。

「我明白啦,多謝你……係啦,點解你對我咁好既?」

他一臉愕然,兩秒後才慢慢開口:「因為你係我病人囉。」

說謊的經驗告訴我,他在說謊。
晩點多一篇
成日吊住人條引
醫生係bi sex
cheers
慢功出細貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞