[少甜,非甜故]【為左變性,我唯有做雞。】

662 回覆
158 Like 4 Dislike
希望係 咁海恩點算
兩個人,唔一定會一齊先幸福既
樓主一句話 令我見到個結局
拿,我無講係邊個同邊個呀
唔好變性
小梅
協助梅姨整理好文件之後,我決定先回家換套衣服再去酒吧。

我約了王偉明晚上十時,請他喝酒還個人情,報答他上一次在暗角仗義相助。

「魚仔,媽咪返黎啦!」我推門而進,順道拿起鞋櫃上的魚糧。

肥肥與白白明明都餓了一整天,看見我卻沒有游近,又沒有誰可以餵過牠們,難道牠們生病了?

可能是牠們與我心靈相通,所以才食寢難安吧。

我在衣櫃裡拿出很久沒穿的晚裝,細心地打扮化妝得像個女人,我要好好享受最後一夜。

明天我便開始荷爾蒙療程,我也決定不再援交,銀行戶口現在有六位數字,尚欠少許便有足夠的手術費,我會想辦法借回來的。

用辛辣麵填飽了肚子,我決定今晚要不醉無歸。
「呀雋,我就到啦,你果間酒吧係邊到架?」

「我向地鐵站帶你去啦,你朋友到左未呀?」

「佢就快到架啦,你黎D2出口搵我啦。」

王偉明剛告訴我要遲十分鐘,都不知道他是在忙醫院的事還是下半身的事。

五分鐘後,一個穿著緊致恤衫的俊朗小伙子興奮地向我招手,旋即惹來旁人羨妒的目光。

「Michelle姐,好耐無見啦。今日著到咁靚既?」逸雋親暱地繞著我的臂彎。

「而家見好姊妹唔可以著得靚架咩?最近點呀你,練波忙唔忙?」

「呢個星期唔洗練波……啊…你做咩拍我個波呀?」逸雋嬌喘一聲,全因我我冷不防地大力拍他結實的胸肌。

「Sorry呀遲左到。恩兒,呢位你朋友?」後方傳來王偉明的聲音,不知道他是否因為逸雋的呻吟才發現我們呢?

「Hello,我地都係岩岩到。你…」

逸雋打斷了我的說話:「你好呀,我叫呀雋,點稱呼呀?」

他雙眼發光,嘴角上揚,肯定是在圖謀不軌。

雖說今晚我請客,但為了荷包著想,我選了一間有好姊妹有份投資的同志酒吧。祝你好運呀王偉明,誰叫你長得這麼英俊瀟湘。

「你可以叫我Oscar。」果然是見慣世面的王醫生,大難當前還是處變不驚。

「我地邊行邊傾啦,一陣我請你飲野。」

「今晚唔係恩兒請咩?」

「除左酒之外,仲有好多野可以飲架嘛。」逸雋不自覺地露出噁心的舌頭。

糟了,我好像沒有告訴逸雋王偉明是個直男。

算了,你還是自求多福吧。
小梅係咪好偉大
「喂,你有無去過PP呀?」逸雋壓低聲線故作神秘地問道。

「無呀,咩係PP呀?」看到王偉明搖頭,逸雋一臉失望。

PP 是Propaganda的縮寫, 屬於香港第一代的Gay Bar。曾幾何時,香港同志圈流傳著一則趣聞,說只要問一個男人一個問題就能知道他是不是Gay佬。

你去過PP嗎?如果對方笑而不語,答案便呼之欲出。

「喂你唔好咁候擒啦,王醫生有好多女仔溝架啦。」我嘗試拉開他們卻不果。

「又唔係你條仔,咁緊張做咩啵。估唔到你係醫生咁巴閉,喂,有無諗過中途轉機先?」逸雋還是死纏不放。

「其實我就唔鍾意女人既,只係鍾意同女人做愛。」王偉明一本正經地答道。

「乜你講啲野咁難明既?唔鍾意女人又要同女人扑野?」我問。這不就像我賣淫時差不多,不喜歡男人又要跟他們魚水之歡?

「呢啲野陣間飲左酒再講啦,係啦恩兒,你記得後日黎一點鐘黎診所搵我,我開藥比你。」

「開藥?乜你有病咩『恩兒』?」逸雋看來很不滿意我跟王偉明很熟絡的樣子。

「er..唔係呀,我幫朋友拎藥咋嘛。」變性的事我沒有告訴逸雋,這些事越少人知道越好。

「哦……我地到啦,呢到就係Bar 1010。」他自豪地為我們介紹酒吧的歷史及格局。

1010,名字改得還算貼切。

「想飲咩呀?今晚唔洗同我客氣。」我少有地這般豪爽。

「啤酒先啦,一陣再飲威士忌。」王偉明答道。

「呀雋,幫我拎住半打啤酒,同埋求其執20 shots黎玩啦。」

「收到Michelle姐,好快送到。」

理性叫我不要喝太多,以免醉了亂說話,不過感性上我很想醉到不省人事。
出住2篇先,夜少少出埋加稿果1篇
好偉大
又或者,就算當時佢放棄左事業,都未必可以得到愛情
Lm
劉導
尋日無加到稿,加稿尚欠2篇
懲罰你 要加3篇
我覺得佢願意假扮同性戀已經好偉大
各位久等了,忙完一日,可以出文了
酒吧內的射燈使人眼花撩亂,五光十色的幻彩為此處披上一層神秘的面紗。

「估唔到你會帶我黎gay bar。」

「咁我估你好多地方都蒲過,所以帶你黎個新地方。」

「多謝你既驚喜。」王偉明無奈地笑道。

「唔洗客氣。」我回敬一個可疑的笑容。

「你朋友睇黎唔知你變性既事啵?」

「係呀,我淨係同好少人提過。」

事實上,其他人看到我穿著中性也不會多加過問。

「啤酒同廿shots,仲有呢杯我私人醒既好野。」一個陸軍裝的男侍應送來酒水與花生,還把一支黑啤遞到王偉明面前即時開蓋:「靚仔,同我吹左佢!」

「吹呢支定你果支先?」

王偉明不忌諱地說黃色笑話,看來他真的不怕菊花不保。

「咪玩啦,呀雋話我聽你係直既,唉,真係太可惜啦。」他擺弄著蘭花手答道。

「飲杯!」王偉明仰頭一飲而盡,霸氣十足地把空空如也的酒樽倒轉置於頭上。

「猜枚,五枚識唔識?」說罷,偉明向我舉出一個拳頭。
「我有啲驚啵。」我照樣遞出一個拳頭。

「驚咩姐你男人老狗。」王偉明不屑地笑說。

「我係驚你地一陣飲到醉曬要我地送你返屋企咋。」我吐舌作了個鬼臉,然後示意由偉明先開始。

「等等!」逸雋突然出現插到我們中間。

「做咩呀你又……」我已經懶得理他。

「我只不過係想講話可以送呀醫生返屋企。」她這個八婆一臉無奈。

「屌!」我倆異口同聲地罵道。

「聽枚啦……五!五!五!飲!」

王偉明自信地連喊三聲,想不到我第一輪就輸了。

願賭服輸,我把其中一個小酒杯喝得乾淨。

「到我!」我用指頭抹走嘴角的一滴酒。

「喂呀我又要玩!」這麽嬌嗲的男人真的特別煩厭。

「死開,等老娘報仇先,罰你飲一杯!」我怒氣沖沖地推開這娘娘腔。

「聽枚!五!五!五!唉吔!」只差一點點。

「可惜可惜。」偉明搖一搖頭,又再出拳:「五!五!五!又中,飲!」

如是者我連續輸了五盤,還是未嚐一勝。

「Michelle 姐,我有得玩未呀?」逸雋楚楚可憐地盯著我,但我還是想先贏一局才再來圍枚。

「最後一局啦,贏輸都轉圍枚啦。輸左呢鋪既要飲三杯!」

「奉陪到底。」偉明一副胸有成竹,我看了就覺得氣憤。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞