[月供股票] 12月尾

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
新手應該供2800 之後慢慢學下咩叫投資咩叫投機 先開始揀股慢慢供多D
不停破低位
希望啦 我tax loan應該下星期到 如果現價我即買唔洗等

一手手咁買真係買唔起
低位儲貨
我之前成日忍唔到手買碎股 但係認真計都未必會蝕好多

特別係如果用到免佣卷既話

有時5號11點個陣真係伏到唔想買
有無人供內銀股
覺得內銀股成日做到盤數好靚
其實收埋好多壞賬/類似subprime loan既loan
等一次爆煲或者習大大一聲令下就收皮
明一半唔明一半

點解會delay呢?

以你咁講 我當我平時4000蚊供騰訊

見今個月跌到395就供多啲 用月供供夠10000

下個月升返就唔供 咁樣?
覺得?不如你google下 月供建行十年 支爆都講左幾年
估唔到南商連南方A80都有得供
下個十年呢
如果可以預知未來就唔會有人蝕錢啦係咪?
exactly 所以我問係大家點睇 係問內銀前景
你同我講過去十年既表現 同我問下個十年會係點一9樣
奇怪有人唔明呢個荒謬之處
唔同喎,十年數據就真係有喺度,你揀股會唔會唔睇隻股以往表現呢?但你問十年後係無得睇得喎。

咁無信心其實唔洗問啦,覺得會支爆會做數既咪繼續咁覺得
咁唔怪得咁多人死攬住思捷環球 過去咁好表現
bygone is bygone咁簡單都唔曉
好奇怪有人買股票/投資會咁注重過去左既數據
過去左既表現最多只係參考 真正落決定係睇公司既前景
我理得佢過去十年幾好表現 我注重係佢既前景
乜唔係咁既咩
又或者簡單d講
我問內銀股既前景
咁我既concern係收埋d壞賬/political risk
跟住就有人答「你睇下過去十年表現咪知」「咁擔心不如唔好買」
係啊你落盤幾日前落 咁你個價咪靠天保佑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞