[月供股票] 12月尾

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
中銀真係好高效率
我都睇到入貨單啦
2800 又破頂了
我想問, 如果我用4000蚊黎供一隻股, 但係d 碎股湊合唔到齊頭4000, 咁佢會唔會照扣我4000蚊
唔會 電子結單有寫實扣39xx 或以下
拜年嗰日會退返啲俾你架喇

扣晒你4000 唔會退返

有剩中銀袋 唔係人地賺咩 鬼會派番咩
扣晒你4000 唔會退返

有剩中銀袋 唔係人地賺咩 鬼會派番咩
不嬲delay15 min
要即時報睇aastock
中銀會搵人速遞返個幾十蚊現金比你,留意電話。
唔好信佢 唔會俾返你咖 你估50蚊真喺包撚晒?
下乜呃人架?
唉呀 原來股票真係呃人架 銀行都係搶錢既 好無良心呀 佢地好衰成日諗住賺我地小市民錢
其實中銀都係求打個和 大家開心
一個月供$500...
一個月$500不如買波算啦
月供$500回報點都會高過賭波囉
啱呀,積少成多 500蚊都係錢
合埋眼用你呢500蚊供死一隻先,諗方法慳多500蚊再出去搵多500蚊返黎加大供額,不停重複以上步驟

如果因為少錢唔供你會失左個時間同機會成本,想供既時候唔供之後你就會無左回事,複利除左本金時間都好重要,而月供最緊要係紀律同恆心

供住reits先諗唔諗得過?定巴打們覺得都係供返2800,823個d比較好?
唔該哂
有時間慢慢滾既咁緊係供隻有增長既好過派息多唔郁,都未停手退休食息其實增值重要啲...
I totally agger with u
但係高息,派出黎都會複利滾落去唔會拎去洗喎
高息極一年 都係6-7%
增長股可以幾日就6-7%
3 5 823
有增長有高息
好似係 不高今日三隻都跌哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞