[月供股票] 12月尾

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
想問下 係咪供幾多都得?
例如,1000. 500
中銀喺500嘅倍數 其他唔清楚
我唔係用月供plan既,但都會keep住毎一兩個月就入一次貨

當初係因為買唔起樓而買股票,點知愈買股票就愈買唔起樓
供到咁上下 可以投資埋樓或者債券嘛 唔好獨孤一尾投資股票
咁我係可以賣哂d股票俾首期既,但係就會少左筆股息收入
同埋d股票keep左咁耐,有感情架嘛,有d唔捨得賣
睇黎大家今年成績唔錯

師兄你每個月供大約 3-4 萬?
我唔係用月供plan既,但都會keep住毎一兩個月就入一次貨

當初係因為買唔起樓而買股票,點知愈買股票就愈買唔起樓
供到咁上下 可以投資埋樓或者債券嘛 唔好獨孤一尾投資股票
咁我係可以賣哂d股票俾首期既,但係就會少左筆股息收入
同埋d股票keep左咁耐,有感情架嘛,有d唔捨得賣

有2m, 睇位賣左股票比首期
通常股票行得快過樓市
如果係大跌前保留實力,再睇位入樓市

咁就完成到人生最重要既market timing
咁真係好多 因為都係個句 除非你成個組合買中某幾隻大升
唔係既話好多本身高息既股 好多時都會挨一排價
但我相信巴打你好快可以做到用息代月供筆錢
愈追愈貴
因為無乜本 所以想少少地試下
供咁少連手續費都蝕埋
好多巴打儲左好多
我覺得12/16都唔錯
APP?
12有1送1紅股
16派息都穩定 同埋真係貪佢老字號
利申:新手 大家都分享下
十送一先岩 自膠
咩app黎?好似幾正
好多長輩仲覺得股票等於賭錢
啱啱同啲長輩食飯
成班友奴性重到
我地係到講依幾日有連假放 就屌我地班後生淨係識諗放假話唔返工邊有收入呀乜乜乜
我真係笑而不語 投資同財務自由嘅概念真係好重要,唔係真係成世做奴隸
好多長輩仲覺得股票等於賭錢

我老母就係咁
以前叫柒住佢唔好聽人鳩up 買老千股唔聽 輸幾球
依加係到屌我買股票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞