[月供股票] 12月尾

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
香港從來沒有最仆街,只有更仆街
利申:仆街

廢老住公屋住到撐領展,係有代價
巴打們供幾多?
我依家大概

2800 5K
0005 5K

如果1月供埋823、66
想改各3K
之前報紙佬都有報個師奶買完﹙非月供﹚
Strong hold搵大錢啦
係d息度拎返自己d血汗
唉 後悔遲左供 應該兩三年前開波
有得後悔梗係allin QQ先,仲供乜鬼
就算你ALLIN QQ,
$100蚊升到$120,$150蚊好未?
你已經走佐啦 ~ 然後見住佢升又唔敢買,
跟住就日日望佢跌,好難可以HOLD到$400

但如果你係供股700就唔同,多數都會由頭供到落尾
如果2年前開始供 ~ $150左右,每月供$2-3000,
到今時今日真係不得了
係供股先會有機會HOLD幾年貨
之前報紙佬都有報個師奶買完﹙非月供﹚
Strong hold搵大錢啦

仲有的士佬傳說
匯控的士佬個case咪變相供股
堅勁
做咩咁架你地
我唔覺得領展仆街架,唔係領展都有第二間公司咁做,同埋我真心中意執靚個場既領展,做生意你唔進步其他人就會上,汰弱留強好正常喎。

利伸 持有
一來你消費力較高 同班公屋廢老唔一樣 幾蚊都要計住計住
二來 社區商場有佢既責任為居民提供較為相宜既生活必需品

利申:打算靠823養老
咁我真係唔係公屋出身,仲後生有返工有搵錢,不過你講完我都當頭棒喝,原來自己生活條件都唔錯,可能身邊啲人都勁,我成日覺得自己係最廢嗰班

今年打算淨供823
我覺得仆街在官商勾結加搵黑社會
勾結民主黨
而家供700會否不智
正想講 應該會減一半轉落3/823
我12月第一次
3,5,66,823
佔15,35,35,15
本身有一股700
有d心郁想供埋
今日輝記又幫我入貨了
就算一年後跌落300蚊都係會問一樣既問題
而家供700會否不智
我半年前都係依到問過一樣嘅問題
就算一年後跌落300蚊都係會問一樣既問題

跟大師供992食住花生等騰爆
有冇人諗緊減月供額甚至停佢幾個月
見到個價越供越高真係唔開胃
想留cash爆煲入市
我中間2萬6到7都成日想停,但最後無停仲加大供額 我知依家我賬面賺幾多都唔係埋單計數既時候,錢我keep住儲,慳就不嬲都慳,今年我反而想簡簡單單盲供唔好搞咁多野,多啲時候諗點搵錢好過,成日計婆乸數其實會局限左自己眼界。

跌市你又驚未到最底唔供住,等等下就升市但手上又未儲夠貨,不如搵隻你就算坐左都有息收得安落既,用閒錢慢慢收集優質股票好過浪費時間諗無謂野。
不如搵隻你就算坐左都有息收得安落既
兩電一媒
所以keep 住供,一牛轉熊加供額
過左咁耐至識話買股票投資
1月開倉 供2,3,66,823,1038 各一千
其實有d 用月供果到買一手3仔
個價就…大行仲話會升到 16.3 X.X
最衰中銀無得供 6823
唔係都會供埋
希望 十年八載後俾人兜左都有飯開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞