[月供股票] 12月尾

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
實得既,咁多成功案例
巴打每年供幾多錢到? 好有恆心 我諗都好少人keep住供到咁耐
頭兩三年 7-8k 一個月
而家 20k 一個月左右

著眼點睇派息,就唔多點理股價上落。
上個月開始供
月供6千蚊咁大把
唔知要供到幾時先可以好似巴打你咁 有7位數字
有志者事竟成
其實我希望能夠儲到八位數字先停,不過長路漫漫,中間有其他野走出黎搞亂個 plan 都不一定

目標同呢位手足差唔多, 但每年供多d呢個動作真係睇公司加唔加人工
咁呢樣就要各自加油了

不過,供得咁上下,股息都可以幫到手滾雪球
巴打每年供幾多錢到? 好有恆心 我諗都好少人keep住供到咁耐

上個月開始供
月供6千蚊咁大把
有志者事竟成
其實我希望能夠儲到八位數字先停,不過長路漫漫,中間有其他野走出黎搞亂個 plan 都不一定

目標同呢位手足差唔多, 但每年供多d呢個動作真係睇公司加唔加人工
咁呢樣就要各自加油了

呢家你平均一個月幾多股息
今年全年收 37k,下年希望有 50k
可唔可以分享下依家仲供緊邊隻?

上個月開始供
月供6千蚊咁大把
有志者事竟成

咁呢樣就要各自加油了

呢家你平均一個月幾多股息
今年全年收 37k,下年希望有 50k

可唔可以請教下巴打供緊邊幾隻同埋會唔會定期檢討組合同供款?
以前都提過,不太重覆了 - 表現好正既有恆生同領匯^H^H展;表現麻麻既有中石油
每月供款前幾日都會檢討 for 每隻既供款額
財務自由有望
好奇一問,每月供款佔你收入幾多?
有冇每月留返啲cash?
恆生真的好勁
今年係咁創新高
家庭收入既 1/5 左右,有樓要供亦有租金收入(上一 round 月供股票由 06 年開始, 11 年清倉買左細價樓一路收住租)
以前都提過,不太重覆了 - 表現好正既有恆生同領匯^H^H展;表現麻麻既有中石油
每月供款前幾日都會檢討 for 每隻既供款額
財務自由有望
好奇一問,每月供款佔你收入幾多?
有冇每月留返啲cash?
家庭收入既 1/5 左右,有樓要供亦有租金收入(上一 round 月供股票由 06 年開始, 11 年清倉買左細價樓一路收住租)

成本大概幾多
Total 1.05M 左右, 賺幅普普通通,但作為儲蓄,已滿意
月供係咁,o係升市會越買越貴,令個升幅百分比變低。
強積金户口exactly係呢個情況
唔active的個人帳户累積有7成升幅,
但是個active的供款帳户得4成。
其實我覺得算好好 因為唔計15同今年 我記我以前間碟巴打供佐好耐2800都係輸
但今年應該贏番突
希望將來都做到 依家都努力整緊個組合
2017年所有交易日完結
今年騰指大升8千點,雖然大家供貴左但相信成績表都係報捷
各位巴絲來年繼續一齊加油為目標努力
因為買貨也會用番之前滾存既股息,所以實際投入既 cash 係 95 萬左右至真
18年過3爆4
年結! 咁多位貼下咁多年黎既成果

師兄你每個月供大約 3-4 萬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞