[月供股票] 12月尾

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
月供係咪第一次爆post

爆左唔只一次
2號仔
2號仔

823 好高價
不如供d賭股,博農歷新年前有一定升幅

但農曆年就到,頂多俾你供多2次,加上月供收益冇咁快反映到,不如一手手買?

可能自己唔賭,所以硬係唔信賭股,我寧願買啲穩穩陣陣實業,慢慢儲慢慢賺。

都係 一陣話收緊賭枱數或者打洗黑錢又gg

但27好強勢,仲有上升空間去到80蚊個d高位
供到咁上下都可以碎股賣翻出去

用月供黎炒無咁有效率,買入又要等月中,又要食比較高既價唔係自己set埋價入,係咁有信心又有輸得起既閒錢就不如直接買,月供都係啱慢慢儲多啲。

買咩都好,祝大家賺多啲

啱呀

爆左唔只一次

不過最近無咩爆
一通收息應該係收5蚊
2號仔

派息有飯食
學生哥1000可唔可以入場玩?
用$6000月供3 11 823,大家會點分配?

3 $1000
11 $2500
823 $2500

11同823個價都高,唔分多啲買得好少,加上煤氣增長唔太大,可以供少啲

我反而純粹平均供先,跟個市跌就加大供額

3 $1000
11 $2500
823 $2500

11同823個價都高,唔分多啲買得好少,加上煤氣增長唔太大,可以供少啲

利申: 3 823 939 各2000

3 $1000
11 $2500
823 $2500

利申: 3 823 939 各2000

其真可以再拆500+500去66仲好
823 1038
呢兩隻咁多位ching睇好邊隻?

爆左唔只一次

不過最近無咩爆
一通收息應該係收5蚊

應該未見過以前月供post風騷既年代
諗住由恆生月供轉中銀
不過中銀成個月都仲未批張信用卡

計埋放埋恆生啲碎股計埋手續費要蝕幾多
823 1038

1038供到負
諗住由恆生月供轉中銀
不過中銀成個月都仲未批張信用卡

計埋放埋恆生啲碎股計埋手續費要蝕幾多

問職員啦
我連恆生幾錢手續費都唔知
823 1038

1038供到負

正常一開始供係負數
月供$6000
分別係 2,5,823/0016
大家會點分配 想問下意見 關於分配呢個位自己卡左一段時間
另外想問823/0016邊隻好啲
同埋呢種組合好嗎?
問意見 望有人討論及解答 身邊無乜人識呢啲同比到意見我
823 1038

依兩隻都係連登心水
why not both
一隻係咁升一隻係咁跌,一次過享受晒月供ge兩種心情

我另一隻心水係0011
月供$6000
同埋呢種組合好嗎?

823 1038

依兩隻都係連登心水

我另一隻心水係0011

暫時落左order 0011, 0823
823 1038

依兩隻都係連登心水

我依家咁囉 成個倉得1038係單位數%增長。其實1038唔貪心佢都有3.x利息既...好過定期架
月供$6000
同埋呢種組合好嗎?

月供$6000
同埋呢種組合好嗎?

同意
係市民角度佢係間仆街公司
但係股民角度係唔錯既股票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞