[月供股票] 12月尾

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
點樣每個月供兩次........
月供$20,000以下都係$50手續費,
供10股加埋總數唔過20,000都係$50
佢應該想問供2隻
覺得高追既咪最多供少d
跌市再供多d
有時hold cash都唔係壞事
其實就係冇乜時間去理個市先會採用供股呢個形式,
如果睇得咁準既話直接正股買賣搵得仲多

股供可以收息 / 儲錢 得黎又唔駛咁緊張成日睇住個市

長年累月咁用閒錢平均買入供股同收息,大跌市既時候其實你不痛不癢,
大升市既時候如果你放既話同樣會FATFAT,呢個就係供股既樂趣
好似睇住自己個仔慢慢成長咁 ~
冇錯
所以供股最緊重穩定成長,會慢同悶d
見到佢慢慢成長好開心
今個月我應該供少啲2800
將資金放落另外兩隻到(3同66)
唉 後悔遲左供 應該兩三年前開波
唔遲,如果你打算供廿幾三十年,少2-3年其實冇咩所謂

Anyway 唔該晒
就算你ALLIN QQ,
$100蚊升到$120,$150蚊好未?
你已經走佐啦 ~ 然後見住佢升又唔敢買,
跟住就日日望佢跌,好難可以HOLD到$400

但如果你係供股700就唔同,多數都會由頭供到落尾
如果2年前開始供 ~ $150左右,每月供$2-3000,
到今時今日真係不得了
係供股先會有機會HOLD幾年貨
66股價咁耐冇郁過 睇嚟巴打們開始動搖
香港兩大仆街死全家公司 823 66
點都要供 要對佢地有信心
冇錯
所以供股最緊重穩定成長,會慢同悶d
見到佢慢慢成長好開心
唉 後悔遲左供 應該兩三年前開波
有得後悔梗係allin QQ先,仲供乜鬼
就算你ALLIN QQ,
$100蚊升到$120,$150蚊好未?
你已經走佐啦 ~ 然後見住佢升又唔敢買,
跟住就日日望佢跌,好難可以HOLD到$400

但如果你係供股700就唔同,多數都會由頭供到落尾
如果2年前開始供 ~ $150左右,每月供$2-3000,
到今時今日真係不得了
係供股先會有機會HOLD幾年貨

有無人早幾年已經供緊175同3333?
講得好
66好耐無賣樓 所以咪唔識郁

將敵人變成朋友
if you can't beat them,join them
講得好

將敵人變成朋友
if you can't beat them,join them

個post咁多823打手,巴打仲唔加入仆街軍團?
利申: 仆街
咁on9既問題都可以問得出 有冇追過post
U cannot beat them , BUY THEM ALL

利申同巴打相反

將敵人變成朋友

個post咁多823打手,巴打仲唔加入仆街軍團?
利申: 仆街
都係想對沖下啲伙食
只求打個和

823打手 加入仆街行列
利申 : 月供加有2手

66 呢幾個月橫行 45-46上落好悶
2800每個月keep 500$落去當儲錢
繼續多供6,823,其次1038同2
66準備突破🤤可以加供
邊個搶你錢 就係邊度搶返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞