[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(3)

995 回覆
10 Like 5 Dislike

黑富野係會玩冚家富貴既人黎

登霸已經離譜
大吉姆真係一山還有一山高

傾唔掂數趕收工,
全部陷家鏟

真係好痴線
登霸都係關聯人士reset
吉姆王直頭全宇宙無差別reset
我諗係得富野先做得出

殺人王你估流呀

所以高達只係小兒科

唔係
魔劍已經超越
淨殺主角群
得嗰件垃圾編劇先做得出

三國先過魔劍

幫二男 劉備,三男 孫權 開老金 送燒味飯俾男主角 曹操
話時話
歷代機戰由女人駕駛最勁既機係邊一個?
GUNBUSTER? 紅蓮聖天八極式?

點少得villkiss

機戰FF既卡碧尼

gundam系最弱 孫尚香
有冇機會可以重制番機戰alpha
w既宇宙騎士根本係親生仔
拎始源勇者王果關,Z魔種要打多次,比宇宙騎士兩下合體技射到無左7成血
部究極主角機都無佢咁高攻,痴撚線

果關我記得好熱血

yes

我仲特登跟返ova用果d機打遊星主

呢個指定動作啦
唔用大和號都好撚易打
一堆bug機

v真係有難度嘅關都係嗰d分支
雷納德,哈迪斯,新自護,濕鳩高達線

前提係唔改機

哈迪斯果關,就算有改機,都覺得佢好癲好大力

改左都係差d打唔贏
主要係量產型轟龍有遠攻武器未必會衝過黎打哈帝斯的大隊度
仲要趕回合
唔用大和號都好撚易打
一堆bug機

前提係唔改機

改左都係差d打唔贏
仲要趕回合

蛋治
唔用大和號都好撚易打
一堆bug機

前提係唔改機

改左都係差d打唔贏
仲要趕回合

蛋治要焗住坐十三號機
有冇機會可以重制番機戰alpha

橫山光輝屋企人表示

原來已經係十幾年前嘅事

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20040416&sec_id=15335&s=0&a=3986182

2004年4月16日

名作《三國志》連載15年
日漫畫大師夢中燒死

以漫畫《三國志》享譽日本的著名漫畫家橫山光輝,周四清晨在家中火警中嚴重燒傷,入院十六小時後重傷不治。初步調查顯示,他在卧室抽煙沒弄熄煙蒂睡覺引發火警,他被發現時衣服和床墊全都燒着。

六十九歲的橫山家住東京都豊島區,周四清晨六時左右,他的家起火,當時他仍在熟睡,他的家人撲救了十五分鐘才將火撲熄。

住所起火疑煙蒂惹禍
警員到場調查,發現房裏的煙灰缸有多枚煙蒂,懷疑他沒有完全弄熄煙蒂,引發火警。他六十六歲的妹妹說,在隔壁房間睡覺時給奇怪聲音弄醒,查看下赫然發現哥哥的衣服和床墊已燒着。
橫山光輝在日本漫畫界成名很早。他一九三四年在神戶出生,二十一歲出版處女作,翌年就憑科幻作品《鐵人28號》轟動漫畫壇。《鐵人28號》當年和「漫畫之神」手塚治虫的《小飛俠》在同一本雜誌連載,令他躋身一流漫畫家之列。他的巨型機械人創意,深深影響了日本七十年代的漫畫創作,《鐵甲萬能俠》、《機動戰士高達》等經典卡通都受到他的啟發。
六七年,橫山三十三歲,他推出《水滸傳》,開闢了中國歷史長篇漫畫路線。四年後的《三國志》更令他的事業攀上另一高峯,這部漫畫巨作連載長達十五年,全套六十卷,發行量達五千萬本。之後,他還陸續推出《史記》、《殷周傳說》、《德川家康》、《織田信長》等多部中、日歷史漫畫,成為歷史漫畫權威。
橫山光輝還試過忍者、賽車、偵探以至少女漫畫等題材,而且產量驚人,幾乎每月創作六百頁,是日本漫畫界中難有人匹敵的多面手和快筆。但九七年大病一場,他產量大減,三年前受傷後更行動不靈。
日本《每日新聞》/《蘋果》資料室
w既宇宙騎士根本係親生仔
拎始源勇者王果關,Z魔種要打多次,比宇宙騎士兩下合體技射到無左7成血
部究極主角機都無佢咁高攻,痴撚線

果關我記得好熱血

yes

我仲特登跟返ova用果d機打遊星主

呢個指定動作啦

反正改爆D機連擊龍神呢D都好閃到仆街
完全唔怕比人圍
講起擊龍神ALPHA3唯獨冇佢真係好可惜
代代機戰都有三一, 今代冇

講左百鳩幾次三一缺席唔係第一次

十鳩幾年前嘅j已經試過冇喇
話時話

點少得villkiss

機戰FF既卡碧尼

應該係gunbuster 兩姊妹啩, 又有奇蹟部機又勁。

最撚失望係Z3 套新gunbuster , 啲機廢到仆街
話時話

點少得villkiss

機戰FF既卡碧尼

Diebuster其實都好勁,淨係體積已經贏哂
但之前同埋其他機就

真係好樣衰 原本V都好地地, 而家又要改又要唔畫過個新既頭就咁水平反轉再旋轉少少
話時話

點少得villkiss

機戰FF既卡碧尼

我記得綾波麗bug用2000幾手槍打人千幾萬

真係好樣衰 原本V都好地地, 而家又要改又要唔畫過個新既頭就咁水平反轉再旋轉少少

兩張都好怪 成個自閉仔咁

連風龍雷龍都冇,反而機戰W有。

而且兩隻機戰都係講到打木星嗰陣,因為劇情需要一開始就削減三份一HP同EN
重睇海底2萬哩,好多既視感同bgm

連風龍雷龍都冇,反而機戰W有。

而且兩隻機戰都係講到打木星嗰陣,因為劇情需要一開始就削減三份一HP同EN

W同alpha 隻z master一樣易打

兩張都好怪 成個自閉仔咁

zz唔適合2d……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞