[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(3)

995 回覆
10 Like 5 Dislike
真係唔明,隻game公佈已經兩個月以上,點解仲有人會問

有無XXX?
點解無XXX?
點解又有XXX?
https://youtu.be/_fJBoXbduws
應該有人睇過
馬沙係自己友唔係敵人呀?
會唔會好似impact咁有隱藏關佢做敵人?

個個都覺得佢係自己友有得用

一陣原來得幾關有得用連隱藏機都無就好笑
依家出啲作品成日引人買
風魔 魔裝機戰 HI NU
雖然都係會買

基本上係靠一兩套引你,唔同年齡層都有d,其他就用返上幾集素材就算
今集有魔神英雄傳, 無啦老野一定落坑
同埋昆霸都好鐘意+無見好耐.

不過唔知中文版會唔會用返飛雲呢個名

今集好多參戰都係吸8-90後既人,反而新作唔吸引,今集應該無v吸咁多新玩家,問d fd好多都唔識buddy complex,g伏就更加晒氣

照上集v咁應該9成機會係用渡而唔係飛雲,港版無人權
今次買真係為左龍神丸
佢系統再唔大改真係好快收皮
改唔改都一樣, 諗個吸引人既玩法咁易咩, 變左第隻GAME咪又係收皮
慘,明明ux,bx 先出完
改咩鳩,睇完隔離post d 人打飛機得啖笑

黎黎去去又咪唔夠難
最主要係近幾年機人番除左高達之外真係產量少,可能真係要keep住有睇機人番的先至會識Buddy Complex
V最吸人的新作大概係2199同天使龍
起碼拉長返個生產週期先la
上年先出完v
今年就倒模出隻x
機戰V有港譯架
但飛雲應該係TVB譯音
唔好再玩小隊制
唔知今集會唔會比翻條支線劇情比正樹呢
認同
小隊狗也不屌
如果而家機戰難度高到一堆2,3線機用唔到上唔到前線
咪又係大把人玻璃心
其實任系機戰近幾隻改行小隊bonus制我個人幾buy
單機可以照樣無雙,但係二三線機可以靠有勁bonus出下場

當然難度呢樣野就
小隊有得出下二三線其實唔錯, 唯獨是係分流合流嗰陣重新編隊麻煩D.
依家出啲作品成日引人買
雖然都係會買

基本上係靠一兩套引你,唔同年齡層都有d,其他就用返上幾集素材就算

今集好多參戰都係吸8-90後既人,反而新作唔吸引,今集應該無v吸咁多新玩家,問d fd好多都唔識buddy complex,g伏就更加晒氣

機戰V有港譯架
但飛雲應該係TVB譯音

得gundam先係港譯,其他全部偷賴用台譯,你睇下特急就知,香港叫勇者急先鋒
依家出啲作品成日引人買
雖然都係會買

慘,明明ux,bx 先出完

好多人唔玩任系機戰,明明任系d參戰作品仲吸引
x omega 參戰作仲吸引...

洛克人....
班友好過癮架

GBA/NDS時代就屌無語音=無誠意
3DS時代有語音就就屌馬賽克/格仔機

班友直接講,「唔撚鍾意任系機戰」咪算囉,成日講撚到任系機戰就係影衰機戰,果下先乞人憎,龍門任搬
80年代後期至90年代初都仲可以自行翻譯,但而家就一定要跟官方

可以想像到見街果日,實有人話點解譯名「點解不是XXX之類」的問題
依家出啲作品成日引人買
雖然都係會買

機戰V有港譯架
但飛雲應該係TVB譯音

得gundam先係港譯,其他全部偷賴用台譯,你睇下特急就知,香港叫勇者急先鋒
魯魯修 鐵甲萬能俠都係港譯wo

V係叫咩無敵鐵金鋼,金鋼大魔神嗰d,今集會唔會變返我就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞