[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 明年3月29日發售(3)

995 回覆
10 Like 5 Dislike
最近d機戰連格仔都唔洗數咁滯.

大家點睇唔改機唔改人果種玩法?
我覺得難度係會高左好多, 分分鐘每關要玩幾次,計好晒摸熟晒先過到.
但又無左改愛機果種樂趣
應該買
機戰而家係老人game,梗係唔變好過變啦
1. 機人番唔流行,年代唔同,而家一輩唔興型棍機械人,只係興韓風/中二男同女女,邊似得以前睇機睇世界觀,而家睇機人動漫只係為左睇女女多,睇下近期hit既機人係咩就知,2199同天使與女,因為女女多囉 ,如果重製裝甲騎兵同三一,一定仆直
2.玩家市場問題,而家戰棋系唔啱後生玩,係得歐美先有市場,例如超高質既xcom同total war,歐美評價好高,亞洲區?呢2隻官方有漢化,連平民mod都有漢化,但一樣hit唔起。個個後生仔都鍾意act同fps系列,想機戰轉形賣得一係轉做食雞咁玩囉 火紋寧願出無雙都唔出正統續作係有佢原因
XCOM都話
TOTAL WAR關咩事啊
而且戰棋根本從來唔係咩大眾GAME啦不論咩地方
而且機戰主要市場幾時係戰棋FANS
機戰又唔係D HARDCORE戰棋GAME黎

論難度....
機戰同xcom 根本唔同層次....
起碼機戰一定唔駛save and loaf , 除非你儲熟練度.
xcom hardcore 好多...
最近d機戰連格仔都唔洗數咁滯.

大家點睇唔改機唔改人果種玩法?
我覺得難度係會高左好多, 分分鐘每關要玩幾次,計好晒摸熟晒先過到.
但又無左改愛機果種樂趣

我唔會咁打, 機戰其中一個core system 就係改野...
零改係可以加高難度無錯
但係除非你限埋回合數+全SR
否則近女丶隻機戰黎講意義都唔太大
V, 零改,唔用part 全sr 係有d 難度
FF到魔3之前都冇數過格仔
魔3之後都冇
之前冇留意, 今日睇到中文版個PV有晒中日字幕, 係咪PV先整到咁咋?
我覺得係pv先咁整 之前都係剩中文
真係叫飛雲做渡
無計個中文係台灣中文
飛雲係港譯

2話參戰

有特典的話3話參戰
龍神丸咁大食
估撚中
大招係火鳥
完全係LOE1章既狀態
魔裝機神
大招差唔多啦
打算首先滿改正樹同ange
睇黎中期只會比番一粒Nova比佢用
一發男回歸
如果跟足LOE玩法
中期一粒NOVA
中後期追加太刀
LOE太刀高攻過NOVA
NOVA完全冇撚用
好彩既話普通招會加雙刀
我正樹同昆翼雪霸
有亂舞太刀的話應該唔會高過Nova,始終而家得一發的話仲比亂舞低攻真係
雙刀真係唔期望佢咁好誠意
今集可能又係見到hyper奧拿斬學識出太刀
cyflash得三格範圍
Ange係g
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞