[髮油撚]入黎放低你用緊隻pomade(8)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
想問大家用完MM Balm 唔使落其他野hold ? 佢係造型力好好, 但齋用佢定型好似搞唔掂

剩係用mm夠 但一定要打底 同落多d
試左brosh

Brosh
易推,有d似Layrite superhold , 香味似蜜糖威士忌,中光澤,firm hold

利申:有打底

同FH比較如何?

我自己鐘意brosh多d 買左返黎無用過fh了 唔知係咪我髮質問題 fh用左半日左右近轉位就有幾支彈左出黎 不過唔算彈好高 整體上我2個都會keep住用

會唔會變硬?可以翻梳?

brosh會變硬 但唔係好撚硬果d 不過梳唔返

會唔會咁悲呀,30冇得玩髮型 我D頭髮旺盛得好交關

利申20頭

如果每日都gel+dove洗頭
我諗應該唔洗30都玩撚完

關咩事.. 甩頭髮多數都係遺存

咁想請教如果日日gel頭
但用嘅產品清唔到位於頭皮毛孔嘅造型產品而導致毛孔因日積月累嘅造型產品阻塞
咁樣唔會引致甩髮

你去搵醫生照下啲毛孔先啦

肯肯定會
其實你洗幾十次你以為好乾淨都仲有殘留
不過遺傳都係好大原因

咁要用咩洗先清到毛孔 成日聽deep clean但唔知clean先夠deep

利申20頭

但用嘅產品清唔到位於頭皮毛孔嘅造型產品而導致毛孔因日積月累嘅造型產品阻塞
咁樣唔會引致甩髮

肯肯定會
不過遺傳都係好大原因

咁要用咩洗先清到毛孔 成日聽deep clean但唔知clean先夠deep

遺傳食煙飲酒壓力大先係主要原因
頭我就日日都gel
大把頭髮
三字頭,唔煙唔酒,快樂人生,我爸都多頭髮

咁樣唔會引致甩髮

肯肯定會
不過遺傳都係好大原因

遺傳食煙飲酒壓力大先係主要原因
頭我就日日都gel
大把頭髮
三字頭,唔煙唔酒,快樂人生,我爸都多頭髮

遺傳 食煙 飲酒 大壓力 睡眠質素勁差 日日gel頭 仲有啲頭髮
有冇人用過Prestige Hair Clay 覺得點
有無巴打用緊Avalon 洗頭水,有無邊隻味推介?

Avalon麻麻地,唔起泡,洗到個頭又係kick到喇埋一舊

有無邊隻推介?
試左brosh

Brosh
易推,有d似Layrite superhold , 香味似蜜糖威士忌,中光澤,firm hold

同FH比較如何?

我自己鐘意brosh多d 買左返黎無用過fh了 唔知係咪我髮質問題 fh用左半日左右近轉位就有幾支彈左出黎 不過唔算彈好高 整體上我2個都會keep住用

會唔會變硬?可以翻梳?

水溶性呢啲乾燥天氣一定會硬到梳唔到
不過brosh本身個質地唔係好厚果種 好易用
同埋唔會乾到一塊野
呢排都幾多人買完覺得正..
試左brosh

Brosh

同FH比較如何?

會唔會變硬?可以翻梳?

水溶性呢啲乾燥天氣一定會硬到梳唔到
不過brosh本身個質地唔係好厚果種 好易用
同埋唔會乾到一塊野
呢排都幾多人買完覺得正..

用過可以翻梳嘅UWB,翻唔番去Gel-type了 
原來出左新野
我而家係白盒balm
chrome同黑盒balm同我個隻有咩分別
買左盒MM STYLING BALM 唔岩用
有無巴打有意要 淨係今朝用左一次
想放 $180

push

15 16緊買FH定係Brosh

其實可以試曬2樣 唔呃你 2樣都幾唔錯

FH就用左好耐嫁啦。 係鐘意佢呢d可以restyle 又hold

因為佢冇加silicon同起泡劑

佢天然起泡方法
所以會較難起泡
超市個堆用化學劑起泡你會feel到即使你落少少份量都可以起到一堆泡出黎

不過同時難起泡有幾種原因
一係你太多污穢野/gel係頭髮度
二係你個頭未夠濕

佢天然起泡方法
所以會較難起泡
超市個堆用化學劑起泡你會feel到即使你落少少份量都可以起到一堆泡出黎

二係你個頭未夠濕

自己用開D專業洗護產品,個頭又香又健康又靚
都用過好多標榜天然organic,到最後都係買翻( wella, goldwell, oribe, milbon, kerastian, shisedo, sebastain 呢類型。 抵用效果又好

佢天然起泡方法
所以會較難起泡

二係你個頭未夠濕

自己用開D專業洗護產品,個頭又香又健康又靚
都用過好多標榜天然organic,到最後都係買翻( wella, goldwell, oribe, milbon, kerastian, shisedo, sebastain 呢類型。 抵用效果又好

依d一支幾多錢度?
同埋係咪一定要賣髮型用品店先有賣?
終於手痕入左coal mine

FH就用左好耐嫁啦。 係鐘意佢呢d可以restyle 又hold

我估我唔會再用番gel type

但係bluebeard revenge真係好香

但係bluebeard revenge真係好香

Js sloane 1947 pomade 都好香
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞