[髮油撚]入黎放低你用緊隻pomade(8)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
基本上一噴spray 個頭就會好唔自然又無得返梳,我覺得唔太掂。打好d底吹好d人再落pomade基本上應該hold到成日,有時跌落黎咪抄返上去,幾型!
其實用隻隻都唔hold嘅巴打
會唔會係用量唔夠或者冇摔混個頭呢?
今日幫襯gary哥買左firsthand pomade, 希望唔會失望

本來想買多罐coal mine或者prestige, 不過唔知邊隻好...

有冇巴打比較過呢兩隻?

我頭髮硬同好彈
我覺得關關地打底事
打底吹好左個形應該無咁易扁
9成9係.....
其實你鍾意spray,應該用翻hairchitect / lazuilte呢種泥
個人經驗計,呢種髮泥襯spray先絕配
你用fh呢類home brewer 既泥,落spray 效果反而唔好
咁你用番髮泥算啦
又要油頭又要落spray搞到唔三唔四
同你係m記想叫叉燒飯有咩分別
無謂勉強啦Ching
多謝眾巴打既意見,之前試左長頸鹿clay, 發覺個效果係最好,終於搵岩了
軟髮撚唔想朝朝早起身打底吹頭有無計
用緊fh pomade 唔係好hold到
無計!咁懶就唔好玩油頭啦
試下nostalgic super waterbased ?
軟髮撚唔想朝朝早起身打底吹頭有無計
用緊fh pomade 唔係好hold到

巴打你係咪落得唔夠多呀 我d頭髮都軟到仆街 但落得夠既話硬到石頭咁wo
我個人覺得佢弱過fh少少
而且太硬,要apply時都幾晒時間
落得唔夠多 x2
之前落得少就成日跌,一多就好硬下,翻梳都夠力。

少係指一個手指頭,多係指三隻手指頭分量
會唔會用啲medium hold嘅會好啲
例如crystal lake嗰啲
我果盒冇啦啦都有😭
想Styling油頭,咩髮質都要打底吹頭架喎
我用係直頭塌既 同用odous 隻wb一鳩樣
我覺得佢幾好力
一係試下超黏嘅blackship?
利申 極軟髮撚
上骨仔網都搵唔到,新野?

正解!兩三日就有人問一次,懶到飛起,剪skinhead咪唔洗煩
想個頭好睇就要付出下架啦 都係吹下頭啫
咪咁懶啦巴打
好似係假的
Coal mine 我同你差唔多髮質 應該

利申左先:coal mine打手 呢隻野令我由放棄油頭到日日gel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞