[髮油撚]入黎放低你用緊隻pomade(8)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
我想問hair tonic 除咗barbershop用之外
普通擺喺屋企嘅話有咩情況下會用到?
好鍾意佢隻色同隻味不過又好似冇乜機會用到咁
有冇相
gary 我今日好似係荃灣拎錯咗枝痴住tester 嘅tonic
我見佢都係滿嘅 使唔使拎返嚟換返
你話事..
由佢啦咁
Johnchan5103
gary講下tonic日常家用有咩用
fh clay 真係麻麻地,難推又唔係好hold,唔會再買
pomade冇得頂冇投訴
打底.. 增加持久度 個頭鬆啲高啲易gel d
用Coal mine 嘅巴打可唔可以講下你地平時*了*完出黎之後會*卒*到點(勁痴手/小小痴手)先至茶上個頭度?
同埋茶上個頭度嗰時有冇咩技巧?
是咪每人髮質唔同, 因為我用過粉豬就夠黏,但係用多少少就太多光澤同唔夠挺身,令到好似沖完涼濕左水咁,

用左fh clay 後,我覺得fh clay 夠黏同易推,同好容易整好個形,比較岩我,因為我唔鐘意用梳梳齊,但都係唔多夠挺身,所以都要落spy

另外想問各位巴打 pomade 所指既hold 同硬 (即係風吹都唔會太大影響)係咪即係好似噴左spy 咁硬晒?
我唔落spray的 佢容易造型都係真既,但唔算outstanding
想問髮泥邊隻好 同埋邊度有得買呢d野?
有冇邊隻可以取代到firsthand pomade?
感覺佢又係home brewer好似天然啲
但又屎忽痕想試下其他 又驚做唔到咁好效果
如果我唔落spy 既話, 用力搖幾下頭就會貼番晒無左個型,有風吹就會亂晒
咁藍色果支呢?
多數見係barber shop fading用
有 懷疑係除冷衫D毛痴住左個頭上面
FH pomade用好多 只要個頭向下望幾秒就會變晒型
有時綁鞋帶 或者彎腰整野就一定要用手摷返向後
久而久之就冇左定力
發現原來係把梳有塵
已解決
我都試過你呢個情況,但後來發現係自己GEL得唔好
我自己都係用手,唔用梳的,唔洗用太多,太多有反效果
彎腰呢D大動作係會有呢個情況,前面果汁會散
其實clay 唔係應該好力過 pomade 嗎?

今日用完clay 噴左少少spy,落到樓下 已經扁晒同有d 散做一支支
邊有人玩油頭用spray 㗎?不如你地上網睇下人地點set 頭啦
唔洗pre style 剩用fh pomade 都夠做成日
利申:軟髮撚
唉巴打,我都唔想

因為用過幾款水性同油性pomade, 都係扁同散,又會好似賭神咁,唯獨用髮泥先夠硬夠挺同唔會散一支支,但可惜難推,

其實firsthand clay係唔錯既,又易推, 只可惜用係我髮質就hold 唔耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞