[髮油撚]入黎放低你用緊隻pomade(8)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike

新手求教
呢排買咗呢隻reuzel白豬pomade
但唔太知用呢隻gel完 仲洗唔洗噴定型

我gel開side back
但用完呢隻 再噴定型 過無耐 就會有一條條彈番起 唔太識形容
係咪唔洗噴定型反而更好呢?

係咪落得唔夠多呀!

新手求教

但用完呢隻 再噴定型 過無耐 就會有一條條彈番起 唔太識形容

係咪落得唔夠多呀!

想知用完呢隻clay pomade仲需唔需要噴定型

新手求教

係咪落得唔夠多呀!

想知用完呢隻clay pomade仲需唔需要噴定型

其實吹得個頭好
造型產品選得好
真係唔係咁需要噴spray咁傷自己同地球
clay仲話有機會時間耐左會塌
但油性pomade嘅話應該hold到全日有多
有無巴打試過黑白豬?
有無巴打試過黑白豬?

黑豬用過嚟打底唔差

新手求教

個人經驗,pomade同spray唔知係咪化學野相撞定咩,噴左反而有反效果
MM都係,一噴就weigh down晒D頭髮
有無巴打試過黑白豬?

黑豬用過嚟打底唔差

我原本用綠豬,想試下轉藍豬
但又見有黑白
我就咁用一隻,無分打唔打底

新手求教

揀岩product
打好底
落得夠
做得足呢三樣野其實已經唔洗spray
想入手盒Heavy hold油性,但唔想咁差了
有咩好推介?
用過oduods 了到指甲都斷
有咩好推介?

粉紅豬如何
有咩好推介?

粉紅豬如何

hold 好似麻麻
有冇巴打試過 Lockhart heavy hold

新手求教

個人經驗,pomade同spray唔知係咪化學野相撞定咩,噴左反而有反效果
MM都係,一噴就weigh down晒D頭髮

我屌
我就係覺得噴完spray 好似溶解咗隻pomade既feel
原來我無feel錯
今日就唔用spray 睇下hold唔hold到!!!
多謝曬咁多位巴打解答

另外頭先有人問黑白豬
小弟用緊白豬
隻薄荷朱古力味幾香
用落唔濕 啞色
不過係我第一隻pomade
同其他比較唔到
去剪頭髮個barber用uppercut featherweight 幫我整undercut 痛撚到我仆街
有無巴打試過黑白豬?

用緊黑豬,易梳、low/mid shine 、幾hold到。 最緊要係易洗
去剪頭髮個barber用uppercut featherweight 幫我整undercut 痛撚到我仆街

一直唔明啲barber收咁貴都唔用啲好野

Uppercut 都唔平
試左brosh

Brosh
易推,有d似Layrite superhold , 香味似蜜糖威士忌,中光澤,firm hold

利申:有打底
想問大家用完MM Balm 唔使落其他野hold ? 佢係造型力好好, 但齋用佢定型好似搞唔掂

Featherweight好扯頭髮

Featherweight好扯頭髮

仲用埋spray洗左幾次都洗唔乾淨
想問大家用完MM Balm 唔使落其他野hold ? 佢係造型力好好, 但齋用佢定型好似搞唔掂

我會噴返少少spray ,定到成日
試左brosh

Brosh
易推,有d似Layrite superhold , 香味似蜜糖威士忌,中光澤,firm hold

同FH比較如何?
試左brosh

Brosh

同FH比較如何?

我自己鐘意brosh多d 買左返黎無用過fh了 唔知係咪我髮質問題 fh用左半日左右近轉位就有幾支彈左出黎 不過唔算彈好高 整體上我2個都會keep住用
試左brosh

Brosh

同FH比較如何?

我自己鐘意brosh多d 買左返黎無用過fh了 唔知係咪我髮質問題 fh用左半日左右近轉位就有幾支彈左出黎 不過唔算彈好高 整體上我2個都會keep住用

會唔會變硬?可以翻梳?

所以依D豐儉由人
MM貴係有佢既價值係到
用過兩者就明白固中分別
不過天然成份多既CLAY黎講佢都唔錯
依加人愈大愈鐘意用d天然既產品
始終日日都GEL咁濟
唔緊要個頭真係30開始會無得玩髮型

會唔會咁悲呀,30冇得玩髮型 我D頭髮旺盛得好交關

利申20頭

如果每日都gel+dove洗頭
我諗應該唔洗30都玩撚完

關咩事.. 甩頭髮多數都係遺存

咁想請教如果日日gel頭
但用嘅產品清唔到位於頭皮毛孔嘅造型產品而導致毛孔因日積月累嘅造型產品阻塞
咁樣唔會引致甩髮

你去搵醫生照下啲毛孔先啦

肯肯定會
其實你洗幾十次你以為好乾淨都仲有殘留
不過遺傳都係好大原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞