[髮油撚]入黎放低你用緊隻pomade(8)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
佢隻clay我覺得好難推散
上頭又黏 同prestige clay差不多
唔知係咪關天氣事
夏天用好啲
最近買咗odouds ge styling treatment
又幾好用,hold力比想像中好,但用落又好自然
我好撚滿意
我估我會翻啅月
你頭髮幾長? 我都想試其實,但同odouds既pomade隻hold力比呢?
佢隻pomade真係人生惡夢,格硬用晒佢 hold力廢到爆
我前面嗰啲頭毛可以長到咀嗰位
佢hold力比pomade弱老實
但佢係lotion嚟
濕濕地
唔好寄望佢hold得去邊
但玩慣pomade同clay,佢俾到新鮮感好
我覺得佢比隻pomade好用
唔怕冒險,可以一試
如果期望hold過pomade可以唔駛試
我loose style時會用
訂左盒新MM chrome,9號話到左Australia distribution center
到依家都冇新進展,外國新年都唔做野 ?
話是話 原來淘寶有間野叫 張袁記
fh pomade唔係gel type, 好似油性咁,全日都可以restyle
所以可以隨時拎把梳出黎梳返好佢
呢樣先係佢最正之處
上面話佢好hold我又唔覺,感覺同綠豬差唔多,
我頭髮軟,都唔算會散曬/甩曬,但講返上面個point,可以restyle,就算跌一兩條都可以梳返上去
到底mm即係邊隻?爬左幾篇文都搵唔到全名
Morris Motley
Morris motley
Reuzel嗰兩款,一個油性,一個水性
我覺得prestige唔使打底都hold
易唔易洗
本身用緊MM
見佢平過MM想試下
我要洗兩次先得
MM未用過
我都想試下
但又驚唔啱用
始終最平都買二百三
mm同prestige都係用天然成份製造
用溫水洗已經可以洗走7成
不過百一蚊,都唔強求太多
我都係放假先多啲用下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞