[髮油撚]入黎放低你用緊隻pomade(8)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
用過fh同coal mine,想試新野
有咩推介
我已經買左另一隻打底用 冇錢喇
豬水係咩黎
Fh pomade用到底有一粒粒
個感覺好不爽
我用過morgan grooming tonic only
有無人試過morgan 同埋reuzel 支打底 可以比較下
想問下有冇邊隻洗頭水可以洗到oil base?
見到uppercut有隻degreaser唔知好唔好用

so far用左幾款pomade覺得粉紅豬出黎效果最好,易推易梳夠黏夠hold,但係真係好難洗
雖然用護髮素都叫洗到,不過想睇下有冇方便d既方法

btw 其實fh pomade個效果都好接近粉紅豬,不過我自己鍾意shiny少少
Grooming tonic
真barber係咪一定用刀塊開界?
腥港有啲人開度似榴蓮咁樣樣
屌,我試過用剷界,係咪好少會咁?
我平時一定叫佢唔開界
我都係,一定要講唔開界,唔係一個唔該,剃到鬼剃頭咁
隨時放得落隻尾指咁大
我都俾人用剷𠝹過 ,嗰種柒,不足為外人道,日日希望剿起側邊啲毛遮住佢
我見youtube啲barber好似係用剃刀俾人輕輕咁剃
Gary哥想問下Reuzel新果隻野幾時有得買
觀塘 / 網店有得買嫁啦
荃灣 太古城就要星期四補貨先有
話說呢幾個月大部份po都淨係介紹firsthand/coal mine/brosh
其他都係啲其他用品或者優惠
如果可以好似幾年前咁成日介紹啲新嘢或者loop下熱門或冷門好用嘅其他pomade就好

因為老實講來來去去都淨係睇brosh/fh/coal mine 有少少悶
有時見到你哋出po諗住睇下係咪有新野或者介紹舊野點知都係loop番呢三隻有少少失望

啱啱見到呢隻新嘢好似幾搞鬼
Gary 介紹吓啦
想問下Gary 果邊有冇uppercut嘅洗頭水?另外有冇咩洗頭水同護髮素產品推介?
男人味IG DM佢超過一日都唔覆唔睇
(幫襯左想問返D野)

今時今日咁既服務態度
最近入左prestige 我自己覺得同mm chrome好似 不過chrome再令少少同埋用個份量唔洗太多
整體黎講都值得一試
賣既係人情味
福來果間試過,等果陣見barber用髮泥同spray
剪就不過不失,我剪完佢落豬仔打底水,泥同spray
一D售後服務都冇
唔係話唔支持佢 但日日POST STORIES 都可以唔睇唔覆dm
比我試用多2日 會出post
好呀 之後都會重點介紹返啲好用既舊貨 出下片咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞