[I/A]死神BLEACH brave souls 有千年血戰篇 [2]

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

唔好意思
要點重刷?
重新安game?
同埋抽到咩先好?
睇過post1 唔係好明d terms

唔明咩先 同埋 抽D開波上面咪有list 定係個list有咩唔明?

佢可能唔明6手5刃,共刀一護呢d term
要搵埋圖比佢地先明

6手5刃真係如圖所示

OK 共刀乜乜 姐係後面有(共刀ver.)嘅個D
同埋把斬魂刀一齊個件就係共刀

6手5刃 (真係如圖所示)
http://jp.bravesouls.fyi/characters/61176

共刀響河
http://jp.bravesouls.fyi/characters/61202

共刀一護(唔好問點解唔係同斬月一齊)
http://jp.bravesouls.fyi/characters/61201

周年一護
http://jp.bravesouls.fyi/characters/61194

共刀戀次
http://jp.bravesouls.fyi/characters/61203

唔該哂各位
用ios呀 有排刷
刷首抽個幾個推薦角色
5星已經夠定抽到6星爲止?

6星無得抽 要用5星升上去 所以你抽5星就啱嘅啦
同埋 好快出新角pool

好彩有問 唔係就狂刷6*到2046都無
不過千年血 冬獅郎 柏村理d首抽有無得刷?定過左日期啦?

真係無人睇第一版
係 大pool都唔會見到
等佢復刻

pvp用呢隊 抽得好少勁野

你插咩卡用咩道具 呢三隻pvp 都成日見

技一護3強攻 月島2強攻1減傷 最尾就2減傷1普攻
道具就雞雞地
新手 呢家入坑 會唔會太遲

都可以係太早

道具就雞雞地

月島呢D奶媽就做返奶媽做嘅野就算
比哂所有血裝佢就算
月島輸出都唔勁 洗鬼比咩強攻普攻佢咩 你插埋兔棒血補肉個D落去仲好
月島輸出都唔勁 洗鬼比咩強攻普攻佢咩 你插埋兔棒血補肉個D落去仲好

合極都合唔到兔棒 成日都係狗棒同鴨棒

道具就雞雞地

比哂所有血裝佢就算

屌 未仔細睇你D角 咁都叫少勁野 !?
有無技兔棒?

道具就雞雞地

比哂所有血裝佢就算

有無技兔棒?

有呀 月島用兔棒狗棒同加血果件? 另外3減傷?

道具就雞雞地

比哂所有血裝佢就算

有無技兔棒?

應該話都唔算少 見到有幾隻PVP勁角
不過暫時睇 你個陣其實唔大問題嘅
不過自從PVP改咗AI智商 D AI無再咁弱智 奶媽嘅作用無咁明顯了
如果可以 隻月島換做兔棒響河/白哉會幾唔錯

道具就雞雞地

比哂所有血裝佢就算

有無技兔棒?

有呀 月島用兔棒狗棒同加血果件? 另外3減傷?

基本上就係咁 3減傷必備
用住EXP關D 4星魂頂住先都OK

道具就雞雞地

比哂所有血裝佢就算

有無技兔棒?

不過自從PVP改咗AI智商 D AI無再咁弱智 奶媽嘅作用無咁明顯了

白哉都係要減傷加血? 同埋兩隻技怕唔怕比力屬秒

道具就雞雞地

比哂所有血裝佢就算

有無技兔棒?

白哉都係要減傷加血? 同埋兩隻技怕唔怕比力屬秒

怕呀 唔好簡力屬嚟咪得
有兩隻速劍八係咪應該升哂佢

1隻200
1隻100
就OK

1隻200
1隻100
就OK

分一隻比我
睇黎大力巴頂置post 要整埋pvp教學
普攻角裝減傷先係王道 唔係會好易比人秒或者幾下打死

執左執

你都轉咗陣?
上一個post : https://lihkg.com/thread/447043/page/1

官網 : https://www.bleach-bravesouls.com/index.php

相關網站 : http://jp.bravesouls.fyi/characters/

常見問題 :
如何MAX level ?
5*以下 全部淨係食角突破4次就可以升到最大LV
5*或以上 需要食角突破4次(+20LV) 再去技能樹升LV限制突破

各星所屬嘅EXP如下
1*:1250EXP 2*:2500EXP 3*:5000EXP 4*:22500EXP 5*:45000EXP
6*:720000EXP
同角色名有BONUS多2倍經驗值
每一隻角色升滿都會有石 所以記得每隻留一隻升爆佢 之後任君處置

邊幾隻勁呀?
首先 所有千血角都勁 但而家無得抽
唔計千血角就以下嘅都適合起手

力屬 : 6手5刃 共刀一護

技屬 : 完現一護 共刀響河 天鎖斬月 完現碎蜂

速屬 : 2周年記念一護 8刃 完現劍八(姐係速劍)

心屬 : 隊長服銀 共刀戀次 石田老豆

知屬 : 二刃 四刃

另外 每月16日左右 都會有月中3新角pool 通常係3% 因為排出5*得個3隻新
而每個月Exactly最尾個日都有3新角pool 6%雙倍出率 但多咗6隻復刻一齊抽

關於各新手任 日文睇唔明 都可以係呢度問 會有巴打解答
做完新手任會比你5選1 簡1隻5* 其中2隻係力一護同知藍染 但呢2隻會係之後張新手必有嘅13抽1嘅5*劵度出現 所以簡唔簡呢2隻就隨你

最後 所有新手任你簡/抽到嘅5*都係廢嘅

點知幾時邊個降臨呀?
公告欄最底有降臨時間表
或者
直接上網睇
https://bleach-bravesouls.gamerch.com/降臨クエストスケジュール

點分隻角係 玩強攻好 定 玩普攻好?
攻擊明顯大於靈壓 = 普攻流
靈壓明顯大於攻擊 = 強攻流
攻靈都好接近嘅 = 玩乜都得

裝個D係點搞?
2件同*嘅 升到滿LV 再合成就可以得到1件更高*嘅
直到4*上5*有D特別
你要打共鬥嘅個個合成試煉去 刷合成粉同合成書
每一件4*武要用10粉1書升上5*
升到上5* 會有第2能力 加5圍
而第2能力除咗30攻 30靈壓 40血 其他全部reroll

點reroll?
合多5* 比你想RE嘅個件裝食

用修改毛筆

邊度嚟咁多裝合呀?
打event刷2*武同武劵 唔洗用石抽
2*武合上3* 3*再上4*
再唔係武劵直接抽都一堆3*武

邊度嚟咁多武經呀?
打合成試煉 降臨都會跌1-2*強化之心
4*降臨跌1*強化心
5*降臨跌2*強化心
3*強化心只可以打繼續之間/極限共鬥出
4*強化心就特別D 只可以打D特別嘅EVENT出

強化心有幾多武經?
1*強化心 = 500 EXP 2*強化心 = 1500 EXP
3*強化心 = 4500 EXP 4*強化心 = 18000 EXP

暫時諗到咁多 其他遲D補充/問

常見問題 :

如何MAX level ?
5*以下 全部淨係食角突破4次就可以升到最大LV
5*或以上 需要食角突破4次(+20LV) 再去技能樹升LV限制突破

各星所屬嘅EXP如下
1*:1250EXP 2*:2500EXP 3*:5000EXP 4*:22500EXP 5*:45000EXP
6*:720000EXP
同角色名有BONUS多2倍經驗值
每一隻角色升滿都會有石 所以記得每隻留一隻升爆佢 之後任君處置

邊幾隻勁呀?
首先 所有千血角都勁 但而家無得抽
唔計千血角就以下嘅都適合起手

力屬 : 6手5刃 共刀一護

技屬 : 完現一護 共刀響河 天鎖斬月 完現碎蜂

速屬 : 2周年記念一護 8刃 完現劍八(姐係速劍)

心屬 : 隊長服銀 共刀戀次 石田老豆

知屬 : 二刃 四刃

另外 每月16日左右 都會有月中3新角pool 通常係3% 因為排出5*得個3隻新
而每個月Exactly最尾個日都有3新角pool 6%雙倍出率 但多咗6隻復刻一齊抽

關於各新手任 日文睇唔明 都可以係呢度問 會有巴打解答
做完新手任會比你5選1 簡1隻5* 其中2隻係力一護同知藍染 但呢2隻會係之後張新手必有嘅13抽1嘅5*劵度出現 所以簡唔簡呢2隻就隨你

最後 所有新手任你簡/抽到嘅5*都係廢嘅

點知幾時邊個降臨呀?
公告欄最底有降臨時間表
或者
直接上網睇
https://bleach-bravesouls.gamerch.com/降臨クエストスケジュール

點分隻角係 玩強攻好 定 玩普攻好?
攻擊明顯大於靈壓 = 普攻流
靈壓明顯大於攻擊 = 強攻流
攻靈都好接近嘅 = 玩乜都得

裝個D係點搞?
2件同*嘅 升到滿LV 再合成就可以得到1件更高*嘅
直到4*上5*有D特別
你要打共鬥嘅個個合成試煉去 刷合成粉同合成書
每一件4*武要用10粉1書升上5*
升到上5* 會有第2能力 加5圍
而第2能力除咗30攻 30靈壓 40血 其他全部reroll

點洗裝備第二能力(reroll)?
合多5* 比你想RE嘅個件裝食

用修改金毛筆

邊度嚟咁多裝合呀?
打event刷2*武同武劵 唔洗用石抽
2*武合上3* 3*再上4*
再唔係武劵直接抽都一堆3*武
60萬分活動關值得爆分都繼續打狂刷道具卷

邊度嚟咁多武經呀?
打合成試煉 降臨都會跌1-2*強化之心
4*降臨跌1*強化心
5*降臨跌2*強化心
3*強化心只可以打繼續之間/極限共鬥出
4*強化心就特別D 只可以打D特別嘅EVENT出

強化心有幾多武經?
1*強化心 = 500 EXP 2*強化心 = 1500 EXP
3*強化心 = 4500 EXP 4*強化心 = 18000 EXP

PVP角色推薦
強攻型:
普攻型:
刷左一次 教學無料一抽係5*藍染
打完第三關同招待後有75石
三抽都係三星普通角色
係咪好難三抽有5星
如果中左冬獅郎 理d角色但三 四星 都要再重刷🤦🏻‍♂️

執左執

千血狗無兔棒好難做得底人
同埋 白哉D裝係咩
其實月島同花媽都好適合打PVP 因為有機會弱化/麻痺到完場

你都轉咗陣?

我用速劍8 技一護 同冬獅郎
速劍8 一定插減傷減傷減傷 勁到一個點

執左執

千血狗無兔棒好難做得底人
同埋 白哉D裝係咩

咁樣
刷左一次 教學無料一抽係5*藍染
打完第三關同招待後有75石
三抽都係三星普通角色
係咪好難三抽有5星
如果中左冬獅郎 理d角色但三 四星 都要再重刷?🤦🏻‍♂️

打溜左問號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞