[I/A]死神BLEACH brave souls 有千年血戰篇 [2]

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
上一個post : https://lihkg.com/thread/447043/page/1

官網 : https://www.bleach-bravesouls.com/index.php

相關網站 : http://jp.bravesouls.fyi/characters/

常見問題 :
如何MAX level ?
5*以下 全部淨係食角突破4次就可以升到最大LV
5*或以上 需要食角突破4次(+20LV) 再去技能樹升LV限制突破

各星所屬嘅EXP如下
1*:1250EXP 2*:2500EXP 3*:5000EXP 4*:22500EXP 5*:45000EXP
6*:720000EXP
同角色名有BONUS多2倍經驗值
每一隻角色升滿都會有石 所以記得每隻留一隻升爆佢 之後任君處置

邊幾隻勁呀?
首先 所有千血角都勁 但而家無得抽
唔計千血角就以下嘅都適合起手

力屬 : 6手5刃 共刀一護

技屬 : 完現一護 共刀響河 天鎖斬月 完現碎蜂

速屬 : 2周年記念一護 8刃 完現劍八(姐係速劍)

心屬 : 隊長服銀 共刀戀次 石田老豆

知屬 : 二刃 四刃

另外 每月16日左右 都會有月中3新角pool 通常係3% 因為排出5*得個3隻新
而每個月Exactly最尾個日都有3新角pool 6%雙倍出率 但多咗6隻復刻一齊抽

關於各新手任 日文睇唔明 都可以係呢度問 會有巴打解答
做完新手任會比你5選1 簡1隻5* 其中2隻係力一護同知藍染 但呢2隻會係之後張新手必有嘅13抽1嘅5*劵度出現 所以簡唔簡呢2隻就隨你

最後 所有新手任你簡/抽到嘅5*都係廢嘅

點知幾時邊個降臨呀?
公告欄最底有降臨時間表
或者
直接上網睇
https://bleach-bravesouls.gamerch.com/降臨クエストスケジュール

點分隻角係 玩強攻好 定 玩普攻好?
攻擊明顯大於靈壓 = 普攻流
靈壓明顯大於攻擊 = 強攻流
攻靈都好接近嘅 = 玩乜都得

裝個D係點搞?
2件同*嘅 升到滿LV 再合成就可以得到1件更高*嘅
直到4*上5*有D特別
你要打共鬥嘅個個合成試煉去 刷合成粉同合成書
每一件4*武要用10粉1書升上5*
升到上5* 會有第2能力 加5圍
而第2能力除咗30攻 30靈壓 40血 其他全部reroll

點reroll?
合多5* 比你想RE嘅個件裝食

用修改毛筆

邊度嚟咁多裝合呀?
打event刷2*武同武劵 唔洗用石抽
2*武合上3* 3*再上4*
再唔係武劵直接抽都一堆3*武

邊度嚟咁多武經呀?
打合成試煉 降臨都會跌1-2*強化之心
4*降臨跌1*強化心
5*降臨跌2*強化心
3*強化心只可以打繼續之間/極限共鬥出
4*強化心就特別D 只可以打D特別嘅EVENT出

強化心有幾多武經?
1*強化心 = 500 EXP 2*強化心 = 1500 EXP
3*強化心 = 4500 EXP 4*強化心 = 18000 EXP

暫時諗到咁多 其他遲D補充/問

留個名先
留名
巴打有無試過1000幾石都抽唔到隻5星

點會無
留名
皮已正

我試過二千幾玉一隻五星都無

啱啱先抽完1250玉一隻都冇

咁我都係儲多D先再抽
新post留名
留名
新post 留名
樓主好有心
多謝你

真係抽白一護
得3%真係抽唔過
得3%真係抽唔過

真係 3%嚟講 都係抽新角pool抵屌DD
岩岩新手dl
抽到個5星力量總隊長
哂唔哂重刷🙇🏻
岩岩新手dl
抽到個5星力量總隊長
哂唔哂重刷🙇🏻

岩岩新手dl
抽到個5星力量總隊長
哂唔哂重刷🙇🏻

唔好意思
要點重刷?
重新安game?
同埋抽到咩先好?
睇過post1 唔係好明d terms
name
岩岩新手dl
抽到個5星力量總隊長
哂唔哂重刷🙇🏻

唔好意思
要點重刷?
重新安game?
同埋抽到咩先好?

唔明咩先 同埋 抽D開波上面咪有list 定係個list有咩唔明?
岩岩新手dl
抽到個5星力量總隊長
哂唔哂重刷🙇🏻

唔好意思
要點重刷?
重新安game?
同埋抽到咩先好?

唔明咩先 同埋 抽D開波上面咪有list 定係個list有咩唔明?

佢可能唔明6手5刃,共刀一護呢d term
要搵埋圖比佢地先明
岩岩新手dl
抽到個5星力量總隊長
哂唔哂重刷🙇🏻

唔好意思
要點重刷?
重新安game?
同埋抽到咩先好?

巴打咩機?
apple定an機
apple就del game重裝
an機就清除資料就ok
同埋教學送既一抽,全部都係廢既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞