【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (10)!

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
[first blood]

部xz1c墜穿左褲袋直落水泥地,兩邊金屬面都有花

角落地唔爆mon咪應該要還神

買個bumper 啦

買個bumper 啦

買機到而家一直睇梗矽膠套,可惜未買好就出事

買個bumper 啦

直頭裸跑算啦
XZ XZ1 XZS
邊部好呢?
分別其實係邊
5.5 5.2?之外 好似差唔多咁既

得XZ1買得過

可以講多少少嗎?
因為新?

又黎。。。講左幾個post 講到口臭了

XZ, XZs用舊內部設計 散熱差 而且仲係用eMMc慢到仆街 SoC仲係s820...

基本上開幾隻大app就會發熱 一發熱就會lag 影相/拍片隨時force close

XZ premium打後就轉左內部設計 散熱好好多 長拍4k都冇問題 鏡頭五軸防震 960fps等等黑科技 加上內置係2017 top spec: s835 SoC, 4gb ram, ufs 2.1 storage, 核電

買xzp/xz1 = 享受

買xzp之前的機=倒錢落海

買sony中階機先真正倒錢落海
屋企部z3都仲行得走得好健康

呢樣真, Z5P用左2年,
唔係跌爆左後面副鏡同跌過落水(仲用到)都冇話想換機~

我部中價sp仲用緊
不過想換compact , 但xz1 貴五百又好吸引

無期望無失望
唯一淨係想出年新機keep返個靚仔四方look同埋細邊框
其他rumors聽吓就算
http://www.androidpolice.com/2017/11/04/hdr-youtube-app-now-maxes-1080p/

Back in September, Google added the ability to play HDR content to the YouTube Android app. It's still only available to a handful of devices, but even on those, many noticed performance issues on higher resolutions. Especially at 1440p, videos often stuttered with dropped frames.

Now it seems like the option to play 1440p (or higher) HDR videos has been completely removed from the mobile apps. Perhaps Google couldn't find a way to fix video playback issues, or the current batch of flagships just aren't up to the task. 1080p is now the maximum resolution for HDR in YouTube.

其實1080都lag lag地

得啖笑

得XZ1買得過

可以講多少少嗎?
因為新?

又黎。。。講左幾個post 講到口臭了

XZ, XZs用舊內部設計 散熱差 而且仲係用eMMc慢到仆街 SoC仲係s820...

基本上開幾隻大app就會發熱 一發熱就會lag 影相/拍片隨時force close

XZ premium打後就轉左內部設計 散熱好好多 長拍4k都冇問題 鏡頭五軸防震 960fps等等黑科技 加上內置係2017 top spec: s835 SoC, 4gb ram, ufs 2.1 storage, 核電

買xzp/xz1 = 享受

買xzp之前的機=倒錢落海

買sony中階機先真正倒錢落海
屋企部z3都仲行得走得好健康

呢樣真, Z5P用左2年,
唔係跌爆左後面副鏡同跌過落水(仲用到)都冇話想換機~

我部中價sp仲用緊
不過想換compact , 但xz1 貴五百又好吸引

無期望無失望
唯一淨係想出年新機keep返個靚仔四方look同埋細邊框
其他rumors聽吓就算

真,好鐘意磚頭look
入手左xa1 plus

如何?想買兩部比爸媽
入手左xa1 plus

如何?想買兩部比爸媽

睇facebook好撚lag
唔知係咪apps問題
同埋個喇叭好大聲
幾撚時11月patch
幾撚時11月patch

月頭咋
z3+ 自己換完電再自己diy加散熱膏即刻生猛返哂
繼早前自己諗住換XZ1之後,老婆搶先壞機,佢心儀XZP,咁就去左最大咩店宏咩果度買,去前己經問左罪大證實佢地度賣D機係受保,而且只係$4290,決定去馬,果度D機其實一路都唔覺有問題而且係果度買過二次野,態度都係好差,今次一樣,講野悔悔氣氣咁.特別係叫你俾錢先試都費事講,就咁一句"俾錢",講真買野唔係要咩服務,但呢D態度我諗其實都幾趕客.最後試完走人.

講番XZP,有D地方覺得都奇怪,一開機睇隻耳塞,個款劣到我以為俾人偷左配件......直頭係90年代罪大收音機跟機既款式,而佢四四正正係幾好睇,但拎上手我覺得隻角有D界手,性能方面835其實都無咩感覺,只係奇怪.............罪大點解取消左 "雙擊喚醒",以前我以為低階機取消左,上網搵番資料原來XZS己無左,鐘意擺電話係台面用既老婆即時有D後悔.

買個bumper 啦

直頭裸跑算啦

如果我用銀白就可能會,黑色越來越多銀色斑真係接受唔到囉
部z5c死電,上tso攪,
無part, 等兩三星期,
但同街外差唔多一樣價,
但代理整應該有防水,
都算抵返, 變回一日叉一次電
幾撚時11月patch

月頭咋

試過1號就出
繼早前自己諗住換XZ1之後,老婆搶先壞機,佢心儀XZP,咁就去左最大咩店宏咩果度買,去前己經問左罪大證實佢地度賣D機係受保,而且只係$4290,決定去馬,果度D機其實一路都唔覺有問題而且係果度買過二次野,態度都係好差,今次一樣,講野悔悔氣氣咁.特別係叫你俾錢先試都費事講,就咁一句"俾錢",講真買野唔係要咩服務,但呢D態度我諗其實都幾趕客.最後試完走人.

講番XZP,有D地方覺得都奇怪,一開機睇隻耳塞,個款劣到我以為俾人偷左配件......直頭係90年代罪大收音機跟機既款式,而佢四四正正係幾好睇,但拎上手我覺得隻角有D界手,性能方面835其實都無咩感覺,只係奇怪.............罪大點解取消左 "雙擊喚醒",以前我以為低階機取消左,上網搵番資料原來XZS己無左,鐘意擺電話係台面用既老婆即時有D後悔.

XZ1個耳機已經靚返

XZ1個耳機已經靚返

派曬跑馬耳機咪派入耳囉

XZ1個耳機已經靚返

派曬跑馬耳機咪派入耳囉

冇雙擊喚醒相信都係android 7開始嘅系統限制做成
用power制以外方式lock機 再著番一定要入passcode/pattern先unlock到
有冇巴打用sony 機個whatsapp成日hang hang 地?我部XZ用個whatsapp成日停左畫面唔郁,等勁耐都無反應,仲有whatsapp group直頭有D message 會消失左(我有兩部機入同一個group,部XZ有D message 會無左),以前用Z3C又係咁.

XZ1個耳機已經靚返

派曬跑馬耳機咪派入耳囉

用power制以外方式lock機 再著番一定要入passcode/pattern先unlock到

冇雙擊喚醒係因為sony班垃圾工程師搞唔掂

XZ1個耳機已經靚返

派曬跑馬耳機咪派入耳囉

用得double tab本身就要入密碼㗎啦
班友搞唔掂double tab,喺褲袋成日自己開咪斬腳趾成個function攞走

XZ1個耳機已經靚返

派曬跑馬耳機咪派入耳囉

班友搞唔掂double tab,喺褲袋成日自己開咪斬腳趾成個function攞走

屌 自膠 搞錯咗double tap鎖機同解鎖

XZ1個耳機已經靚返

派曬跑馬耳機咪派入耳囉

屌 自膠 搞錯咗double tap鎖機同解鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞