【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (10)!

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
有冇xzp 8.0 用家講下感受

除咗正都唔知點講

重點想問下有冇咩「新」缺點爆出黎

前面有講

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

1.啲folder 唔識 dynamic 變size 好樣衰,即係無論你放九個定一個app 都係咁大

2. wifi , data 上下箭咀彈黎彈去女煩

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

1.啲folder 唔識 dynamic 變size 好樣衰,即係無論你放九個定一個app 都係咁大

第一嗰點用第二個launcher咪得

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

好過7.1.1喎
相機又開始彈係乜嘢事

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

用sony本身就唔洗煩呢樣野, 而家要

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

用sony本身就唔洗煩呢樣野, 而家要

好耐之前Xperia Home Beta已經係咁
相機又開始彈係乜嘢事

想點撚樣呀
相機又開始彈係乜嘢事

想點撚樣呀

有時掃上/落會掃唔到

嘩頂個adoptable storage好濕鳩

呢個又係乜功能

之前用z3c就算去到android 6.0都可以就咁掟app去sd card,依家xz1 compact冇得咁做,要用張sd card就要將張卡format變成internal storage一部份,要拎張卡做其他用途就要format過佢先

以前android用sd有兩大問題
一就係分開做external internal空間
變左d野要搬黎搬去
例如相機要set save external
有d game只可以download data落internal
whatsapp對話又只可以save落internal
到internal滿左又要搬野落external咁
二係保安問題
android係設計到就算有人o係街攞左你部機
冇密碼係睇唔倒你d資料
因為有加密
但有一個例外 就係sdcard入面既資料
adoptable storage就係lee兩個問題既solution

但咁樣變到冇乜彈性,fix死張卡一定部機先讀到

呢樣兩睇啦, 方便vs安全
不過如果佢轉做可以自己set pw好過咁樣fix死張卡啦

依家我部機插住張卡但冇用,唔想佢fix死

巴打可唔可以教下點SET UP Adoptable storage?

痴線佬

好靚

好靚

咩套?

好靚

咩套?

上淘宝打索尼大法好
相機又開始彈係乜嘢事

想點撚樣呀

有時掃上/落會掃唔到

返到歸Xperia Companion重刷算
相機又開始彈係乜嘢事

想點撚樣呀

有時掃上/落會掃唔到

返到歸Xperia Companion重刷算

等bug fix
太多bug 太想跑出啦
相機又開始彈係乜嘢事

想點撚樣呀

有時掃上/落會掃唔到

冇野,利申大洗完
相機又開始彈係乜嘢事

想點撚樣呀

有時掃上/落會掃唔到

冇野,利申大洗完

大洗完都係彈
但sc ig用鏡頭無事
相機又開始彈係乜嘢事

想點撚樣呀

有時掃上/落會掃唔到

冇野,利申大洗完

大洗完都係彈
但sc ig用鏡頭無事

今日行山影左成日都冇彈

呢個又係乜功能

之前用z3c就算去到android 6.0都可以就咁掟app去sd card,依家xz1 compact冇得咁做,要用張sd card就要將張卡format變成internal storage一部份,要拎張卡做其他用途就要format過佢先

變左d野要搬黎搬去
有d game只可以download data落internal
二係保安問題
冇密碼係睇唔倒你d資料
因為有加密
adoptable storage就係lee兩個問題既solution

巴打可唔可以教下點SET UP Adoptable storage?

呢個又係乜功能

變左d野要搬黎搬去
二係保安問題
冇密碼係睇唔倒你d資料
因為有加密

好似都係電腦cmd打指令,我未試過

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

3. mon 光暗 如果較auto 佢會好易短時間內 又光又暗(室內最明顯)

除咗正都唔知點講

前面有講

WiFi 好似有問題

3. mon 光暗 如果較auto 佢會好易短時間內 又光又暗(室內最明顯)

agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞