【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (10)!

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
如果想要Pixel三粒navigation bar連動畫 較English (US)就得

冇分別既

係囉,變咗咩?

XZP同iPhone電量比 邊個好啲?
暫時更新完發現bug
開自動光度係太陽下唔識調節對比度
相機RGBC-IR sensor同雷射sensor都用唔到
唔怪得對焦慢左

自動光暗冇事喎
只係冇之前咁即時

你似唔明我講咩
佢調節對比度咪=係唔使開到最光情況下都清楚咁睇到
大家個音效會點set?

利申 揸車會手機播歌,巴士用sony入耳耳筒

xz1 compact已入手,想問問點掟apps去sd card???仲有我今日2點左右backup過wtsapp,之後新機recover得返幾日前d msg,點樣先可以有返近幾日d msg?

1. 研究下 adoptable storage
2. 你手動搬folder?
用google drive做backup應該可以避免咁既情況
暫時更新完發現bug
開自動光度係太陽下唔識調節對比度
相機RGBC-IR sensor同雷射sensor都用唔到
唔怪得對焦慢左

自動光暗冇事喎
只係冇之前咁即時

我自動光暗之前未up已有bug
xzp 有 update 喇咩?

琴日有 你去設定到重新整理下個軟件更新
大家個音效會點set?

利申 揸車會手機播歌,巴士用sony入耳耳筒

用第三方聽歌app較 唔係到較
因為佢下下都開bass聽唔到
邊度買XZP行貨平

LIHKG Android更新咗
等8.0包膠
xz1 compact已入手,想問問點掟apps去sd card???仲有我今日2點左右backup過wtsapp,之後新機recover得返幾日前d msg,點樣先可以有返近幾日d msg?

1. 研究下 adoptable storage
2. 你手動搬folder?
用google drive做backup應該可以避免咁既情況

唔係呀,我係google drive backup,不過依家搞掂,啱啱sd完msg唔可以即刻backup,要等一陣先做備份
adoptable storage係新野黎?之前z3 compact搬app好方便架咋wor
罪大
請問 XZP 點入 recovery mode ?
Samsung 同 HTC 禁實 Power & Vol + & Vol - 鍵就入到,但 SONY 機試過入唔到,求教,thanks

另外請問有無人會用 XZP share wi-fi 比其他機用?
會唔會間歇性斷線?
我試過用 CSL 4G share wi-fi 會間歇性斷線,
但係轉返落 CSL 3G share wi-fi 就無事,
唔知道係部電話問題,定係個台既問題,定係VoLTE既問題

safe mode? 㩒熄機粒掣
佢咪會有1. power off, 2. restart, 3cap圖嘅
㩒實power off 佢會自己reboot

下一題唔識
10仔半收皮物色緊新電話,去左百記試,nokia 8好lag,相機都慢半拍咁,試下xz1,有驚喜,系統順,影相反應都快,但真係超級油畫,其實sony用家點樣說服自己接受呢個畫質
10仔半收皮物色緊新電話,去左百記試,nokia 8好lag,相機都慢半拍咁,試下xz1,有驚喜,系統順,影相反應都快,但真係超級油畫,其實sony用家點樣說服自己接受呢個畫質

好多係呢個post嘅ching都係因為
信仰
請問 XZP 點入 recovery mode ?
Samsung 同 HTC 禁實 Power & Vol + & Vol - 鍵就入到,但 SONY 機試過入唔到,求教,thanks

另外請問有無人會用 XZP share wi-fi 比其他機用?
會唔會間歇性斷線?
我試過用 CSL 4G share wi-fi 會間歇性斷線,
但係轉返落 CSL 3G share wi-fi 就無事,
唔知道係部電話問題,定係個台既問題,定係VoLTE既問題

safe mode? 㩒熄機粒掣
佢咪會有1. power off, 2. restart, 3cap圖嘅
㩒實power off 佢會自己reboot

下一題唔識

呢個好似唔係recovery mode

LIHKG Android更新咗

上鏡
8.0好似排列唔到應用程式
本身諗住轉iPhone 連發更新咗之後完全冇轉既慾望
8.0好似排列唔到應用程式

Xperia Home得喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞