【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (10)!

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
刷已重 希望無事
有無用Sony defocus app既 portrait sample?
網上好似揾唔到咁,得花花草草
有無用Sony defocus app既 portrait sample?
網上好似揾唔到咁,得花花草草

好廢
set完
set完

都係彈
買咗XZ1 , 用自動mode影相, 取景時好似有啲lag咁...
M Mode又正常wor
有無巴打都係咁?

p.s.個相機真係好油畫

以前android用sd有兩大問題
一就係分開做external internal空間
變左d野要搬黎搬去
例如相機要set save external
有d game只可以download data落internal
whatsapp對話又只可以save落internal
到internal滿左又要搬野落external咁
二係保安問題
android係設計到就算有人o係街攞左你部機
冇密碼係睇唔倒你d資料
因為有加密
但有一個例外 就係sdcard入面既資料
adoptable storage就係lee兩個問題既solution

但咁樣變到冇乜彈性,fix死張卡一定部機先讀到

呢樣兩睇啦, 方便vs安全
不過如果佢轉做可以自己set pw好過咁樣fix死張卡啦

依家我部機插住張卡但冇用,唔想佢fix死

巴打可唔可以教下點SET UP Adoptable storage?

好似都係電腦cmd打指令,我未試過

用adb
https://www.google.com.hk/amp/s/forum.xda-developers.com/z5-compact/general/tuto-enable-adoptable-storage-mm-t3334153/amp/
有冇人xzp更新完 8.0之後
有com.andriod.phone has stopped 呢個問題?
我每次裝app個陣,佢就彈出黎

試過factory reset , 試埋xperia comparison software repair 都無用
有com.andriod.phone has stopped 呢個問題?

試過factory reset , 試埋xperia comparison software repair 都無用

官方論壇有見有人都係咁

官方論壇有見有人都係咁

希望快D搞好 好煩,一裝野就彈
見咁多問題都係唔升住

官方論壇有見有人都係咁

咁巴打,你有冇見到有人話收唔到4G network

官方論壇有見有人都係咁

你network 首選網絡類型開返4g
apn入面都要set返自己個台既4g network

官方論壇有見有人都係咁

你network 首選網絡類型開返4g
apn入面都要set返自己個台既4g network

巴打我愛你 起碼有番個4G先
點解你地咁多問題?係咪冇洗機

com.android.phone 洗機都唔得
小弟我有d興趣等多半年後買XZ1
想問下Sony機易唔易壞 會唔會易燒底板果d
同埋見到你地話相機油畫問題嚴重 係咪個相機好唔掂?
另外 想問下係咪可以remote玩PS4
我打完地方再select都冇map俾我揀嘅
小弟我有d興趣等多半年後買XZ1
想問下Sony機易唔易壞 會唔會易燒底板果d
同埋見到你地話相機油畫問題嚴重 係咪個相機好唔掂?
另外 想問下係咪可以remote玩PS4

半年後不如買XZ2
唔易壞 燒板你估LG咩
可以remote play玩PS4
相機就因人而異
上完8.0食咗好多電 訓醒無咗30幾%電
上完8.0食咗好多電 訓醒無咗30幾%電

冇事
有問題既洗左機先
洗機
洗機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞