依家既香港根本係一局已經玩左三個鐘既大富翁

490 回覆
5900 Like 34 Dislike
你現實都有得投降唔玩架。你唔夠膽做炸嘛

唔係人人都夠膽自殺
Don’t hate the players, Hate the game fellas

利申廢青
又黎生不逢時啊?

天才小釣手
一開局既時候人人都差唔多實力而且機會處處
但係三個鐘頭之後
大部份既資源已經落入一小撮人手上
亦即係5,60後既中年人
咁年輕人係咩?
就係而家先叫你加入呢場遊戲既人
記唔記得大富翁每行一圈都可以拎二千蚊?
呢個就係你份糧
但冇用,場上每一格地都係人地
你全部人工都係交返晒租
人地早過你入場買左幅地就永生永世都係佢既
玩大富翁輸到咁上下都仲可以投降
人生冇呢回事,要折磨到死為止
唔好以為仲有得抽機會卡
張張唔係罰錢就係入獄
公平咩

點解你老豆發唔到達

新移民
睇晒攻略學人話易
一開局既時候人人都差唔多實力而且機會處處
但係三個鐘頭之後
大部份既資源已經落入一小撮人手上
亦即係5,60後既中年人
咁年輕人係咩?
就係而家先叫你加入呢場遊戲既人
記唔記得大富翁每行一圈都可以拎二千蚊?
呢個就係你份糧
但冇用,場上每一格地都係人地
你全部人工都係交返晒租
人地早過你入場買左幅地就永生永世都係佢既
玩大富翁輸到咁上下都仲可以投降
人生冇呢回事,要折磨到死為止
唔好以為仲有得抽機會卡
張張唔係罰錢就係入獄
公平咩

點解你老豆發唔到達

新移民

因為廢
另外,一齊開局只代表起跑線相近
唔代表穩贏
又黎生不逢時啊?

天才小釣手

喱個世界,跟本你一出世已經比賽緊
幼稚園入學面試
小學考試
你中學ce,al 乜分數
大學讀乜科
跟本一開始已經分緊級

無錯社會係咁現實 唔係點樣分班精英同垃圾
外國都係咁 只不過香港既升級方向只有商科 唔同外國有唔同選擇

咁又係
香港慘d
輸左要住劏房,贏左又未必買到樓
點似外國咁正

你都傻既 知唔知new york LA樓價幾多
你話鬼佬可以住鄉下大屋
你都可以返大陸買樓架
根本邊度既廢物都係一鳩樣

此post已完,除非你覺得香港同契丹一樣
香港真正係想「番鄉下耕田」都做唔到
而且社會憎人富貴厭人貧 做體力勞動又比人剝削
焗住比契丹食咗
要改變現狀 只可以推出一個新既社會運作規模
但好可惜人類係犯賤既 共產既結果就係生產力大幅降低 而目前只有資本主義加社會/福利主義混合版本為最可行 但呢個遊戲版本就要你地班垃圾做底層

科技早就唔同,就算生產力大降都唔會重演之前既問題
被洗腦既就會信,共產主義唔可行
其實話人玩得廢都幾何不食肉糜
因為本身就係被逼參加呢個版本 同你玩果d又唔係你朋友 個d規則又係經過遊戲資深/地主們修改過 玩唔掂唔係好正常咩
真係lira game都公平過呢樣喎
反枱未嘗唔係出路

有見地
因為本身就係被逼參加呢個版本 同你玩果d又唔係你朋友 個d規則又係經過遊戲資深/地主們修改過 玩唔掂唔係好正常咩

人地贏呀麻
講咩都得

人地贏呀麻
講咩都得

我唔覺得樓主玩得廢
至少搵38k 好過好多人
但我覺得唔應該為左某部份就去改變成個遊戲規則

我成日都安慰自己都未洗捱餓

人地贏呀麻
講咩都得

我唔覺得樓主玩得廢

不過如果我老母有幫我交學費
仲有自己一間房我都唔會開呢個post
班中坑仲要話「以前自己都係咁捱」
屌你咩,依家度度都俾人屈住機
機會絕對比以前少
俾你班中坑依家黎多次都未必發到圍

係九成發唔倒圍
淨番嘅一成都有大半係靠100%符碌
即係佢地一百個之中,係得三幾個有靠實力+運氣,其餘係100%運

人地贏呀麻
講咩都得

我唔覺得樓主玩得廢

我識人兩公婆搵唔過2萬
同老母住公屋
再生個B出黎
果d就真係廢啦

補充:係加埋唔過2萬
簡直害左個b

加埋都唔過2萬都好有難度
我d師弟fg都16k
做左幾個月就轉工,搵20
我諗佢遲下都追到我
Monopoly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞