依家既香港根本係一局已經玩左三個鐘既大富翁

490 回覆
5900 Like 34 Dislike
反枱未嘗唔係出路

但又有一堆人驚反枱嘅話,連嗰二千銀雞糧都冇埋,所以捉撚住你隻手叫你唔好反

所以有啲人會選擇玩第二個遊戲,或者索性唔捉

between,樓主個比喻好撚正,尤其是地鐵站都可以俾人買嗰下證明大富翁真係有前瞻性

比咩喻啫
拎支炮隊冧其他玩家先係出路
你依家先知?
大富豪就係比你體驗地產霸權嘅遊戲

但估唔到依家真係多左人坐監
一開局既時候人人都差唔多實力而且機會處處
但係三個鐘頭之後
大部份既資源已經落入一小撮人手上
亦即係5,60後既中年人
咁年輕人係咩?
就係而家先叫你加入呢場遊戲既人
記唔記得大富翁每行一圈都可以拎二千蚊?
呢個就係你份糧
但冇用,場上每一格地都係人地
你全部人工都係交返晒租
人地早過你入場買左幅地就永生永世都係佢既
玩大富翁輸到咁上下都仲可以投降
人生冇呢回事,要折磨到死為止
唔好以為仲有得抽機會卡
張張唔係罰錢就係入獄
公平咩

你老豆老母都係5,60後
咁點解你老豆老母都撈唔掂

on9 唔通個個開頭嘅玩家都可以變大富翁咩
而家講緊後來加入嘅玩家無機會成功呀

而家唔係真係個個開頭乜都冇, 有好多人一加入就大富翁, 勁既人一圈拎10000蚊你就拎2000蚊, 咁梗係冇機會成功啦....
而且97-03年 07-08年有大洗牌, 有哂機會,你/你父母又把握唔到, 俾你成功都對唔住其他人啦...
一個冇父幹冇能力冇運既人憑咩做大富翁
補充一點
我係廢
我老豆老母都係廢
但我想講既係後來加入既點都難玩左十倍百倍
唔認同既不如我開局大富翁
玩左兩個鐘先叫你入
屌 好撚中
講黎有撚用咩 上到位你咪又係要另一班垃圾做狗 唔係點供你去玩呀

呢個世界既遊戲規則就係勁人剝削你地班廢材 唔好講到你上位唔會咁做
補充一點
我係廢
我老豆老母都係廢
但我想講既係後來加入既點都難玩左十倍百倍
唔認同既不如我開局大富翁
玩左兩個鐘先叫你入

如果你係新移民就係後來加入, 如果你唔係新移民, 你大富翁隻棋就同你老豆老母隻棋掛左鈎, 老豆老母勁既, 開局已經俾堆資產你....
老豆老母唔勁, 你自己夠POWER, 走一圈都拎得多錢過人地, 一樣有得玩....如果你自認廢,老豆老母又廢, 又唔係有運, 你點成功?
但係三個鐘頭之後
咁年輕人係咩?
呢個就係你份糧
你全部人工都係交返晒租
唔好以為仲有得抽機會卡
張張唔係罰錢就係入獄
公平咩

但係三個鐘頭之後
咁年輕人係咩?
呢個就係你份糧
你全部人工都係交返晒租
唔好以為仲有得抽機會卡
張張唔係罰錢就係入獄
公平咩

玩過大富翁未 根本玩唔到三個鐘
去比賽 規則都係90分鐘完局 大部分情況下都唔使90分鐘
玩過大富翁未 根本玩唔到三個鐘
去比賽 規則都係90分鐘完局 大部分情況下都唔使90分鐘

有架
你玩緊果局咪會囉
仲有排玩
有一個成語叫:多難興邦
可以認真答你無家底 父幹嘅後生仔安份守紀平淡一生算啦,唔好大諗頭學人想發達 入上流社會。
呢d野唔係你地玩得起架
照咁講, 你班窮鬼老豆老母點解又咁廢咁窮?
無用既人咩年代都係無用架啦

咁正常地玩大富翁都可以有人玩輸嫁嘛。
你玩大富翁未試過玩到破產嫁
機遇每個時代都有 就好似廢物邊度都有
照咁講, 你班窮鬼老豆老母點解又咁廢咁窮?
無用既人咩年代都係無用架啦

咁正常地玩大富翁都可以有人玩輸嫁嘛。
你玩大富翁未試過玩到破產嫁

人地淨係會諗總之就係你廢
咩原因都係藉口
資本社會就係汰弱留強既制度
重新洗牌既結果都只係十幾年後 一堆有實力或者勢力既人上位 廢物永遠都只係做最底層
冷靜D照下鏡, 睇下自己個樣, 同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦

世界好公平

如果人人都心想事成

會天下大亂

世上總要有你D咁既廢人
機遇每個時代都有 就好似廢物邊度都有

廢物最鍾意浪費時間怨三怨四, 將來就算再洗牌, 一個淨係識埋怨既廢物都唔會有作為。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞