依家既香港根本係一局已經玩左三個鐘既大富翁

490 回覆
5900 Like 34 Dislike
一開局既時候人人都差唔多實力而且機會處處
但係三個鐘頭之後
大部份既資源已經落入一小撮人手上
亦即係5,60後既中年人
咁年輕人係咩?
就係而家先叫你加入呢場遊戲既人
記唔記得大富翁每行一圈都可以拎二千蚊?
呢個就係你份糧
但冇用,場上每一格地都係人地
你全部人工都係交返晒租
人地早過你入場買左幅地就永生永世都係佢既
玩大富翁輸到咁上下都仲可以投降
人生冇呢回事,要折磨到死為止
唔好以為仲有得抽機會卡
張張唔係罰錢就係入獄
公平咩
反枱未嘗唔係出路
班中坑仲要話「以前自己都係咁捱」
屌你咩,依家度度都俾人屈住機
機會絕對比以前少
俾你班中坑依家黎多次都未必發到圍
反枱未嘗唔係出路

有見地
班中坑仲要話「以前自己都係咁捱」
屌你咩,依家度度都俾人屈住機
機會絕對比以前少
俾你班中坑依家黎多次都未必發到圍

岩呀
所以咪出現共產主義,就係革左班有錢人既命。
又黎生不逢時啊?
反枱未嘗唔係出路

識玩一定咁玩

係呀, 學校老師你地都未反到啦

仲話反個社會, 笑唔笑屎人

直接棄game
搵第二枱入場費低地又未俾人霸曬既
你地咪慢慢係度滾塘魚咯
又黎生不逢時啊?

係咪想話我廢青
大富翁英文名就係壟斷
反枱未嘗唔係出路

識玩一定咁玩

係呀, 學校老師你地都未反到啦

仲話反個社會, 笑唔笑屎人

直接棄game
搵第二枱入場費低地又未俾人霸曬既
你地咪慢慢係度滾塘魚咯

搵第二枱咪又係又課金, 有西錢咩班人

一隻係支那vip課金game
一隻係LOL課金最多買下外觀符文 無課慢慢都追到上去
你玩邊隻呀? 不過支那仔就一定玩課金vip架啦
反枱未嘗唔係出路

但又有一堆人驚反枱嘅話,連嗰二千銀雞糧都冇埋,所以捉撚住你隻手叫你唔好反

所以有啲人會選擇玩第二個遊戲,或者索性唔捉

between,樓主個比喻好撚正,尤其是地鐵站都可以俾人買嗰下證明大富翁真係有前瞻性
我地同一早落咗場玩嘅中坑冇關係就已經唔洗玩
如果有關係 佢地關照你 比小小野你幫佢地睇住 咁你都有啲前途

+;![].我迷失在.* 這場﹍×°人生遊戲°°°×.﹏\
所以個個咪爭住做銀行(入政府)囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞