Nexus/Pixel 系列討論區(5) 又冇行貨啦DLLM

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
係咪是旦用個轉插都可以到美版差電器黎快充?

利伸 唔識電

係咪是旦用個轉插都可以到美版差電器黎快充?

利伸 唔識電

唔該
其實上clove 或者google play store 有冇分別
柒到加零一

柒到加零一

唔明
其實我一直都好想google試下搵sony代工
柒到加零一

唔明

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4541/209352/1/1/135732/

uh, why not link to the original comment on Reddit

X2
Btw, 如果有 VAIO Chromebook就正

X2

我一直都覺得sony機外觀其實唔錯,google配sony鏡頭,效果可能會好過sony自家手機
個mon搞到咁, 訂左XL嘅巴打有冇諗住cut單?
我部黑白要12頭先出貨, 仲可以慢慢睇定d先 ... 如果真係唔掂就出note8算

我個人覺得睇你係咪完美主意者同埋鐘唔鐘意玩ai assistant
始終佢有d問題係hardware問題有d係software
所以如果你會因為一d細節位而形住形住
或者都唔會用ai乜淨
我會覺得唔好買pixel 2xl
除非你真係好唔鐘意其他大廠 咁都可以揀細機 細機基本都好評多好似

我之前都好想出pixel 2xl 宜家出左note8覺得幾好
個mon搞到咁, 訂左XL嘅巴打有冇諗住cut單?
我部黑白要12頭先出貨, 仲可以慢慢睇定d先 ... 如果真係唔掂就出note8算

講真,其他defect冇咩所謂,但係一星期烙印mon就真係冇哂性趣

X2

我一直都覺得sony機外觀其實唔錯,google配sony鏡頭,效果可能會好過sony自家手機

以前Nexus 曾經搵過,但sony拒絕

X2

如果nexus係sony代工反而唔好,sony得旗艦機係用高通,如果代工nexus應該都係用MTK
Pixel 2 系列被指會發出異響

那邊廂 Pixel 2 XL 螢幕顯示上的問題還沒徹底解決,現在又有約百名用戶在 Pixel 官方論壇上發言稱,自己的 Pixel 2 和 Pixel 2 XL(後者數量相對少一些)聽筒會發出滴答和 / 或高頻異響。具體來說,滴答聲會在手機解鎖的狀態下一直持續,而高頻噪音則只會在通話的過程中出現。某些使用者在關掉 NFC 後,滴答的聲音會隨之消失,但這毫無疑問並不算一個妥善的解決辦法。
用戶抱怨Pixel 2和Pixel 2 XL的USB-C 3.5mm音頻轉接線售價過高。Google隨後把這款配件的售價從20美元下調至9美元,下調后的售價與iPhone同款配件的售價相同。
Google d定價真係揾消費者笨
咁多問題好驚
部2XL聽日出貨
用戶抱怨Pixel 2和Pixel 2 XL的USB-C 3.5mm音頻轉接線售價過高。Google隨後把這款配件的售價從20美元下調至9美元,下調后的售價與iPhone同款配件的售價相同。
Google d定價真係揾消費者笨

我諗pixel 3會好過2好多,如果今次pixel 2仆街的話,pixel 3可能定價會低返d

X2

sony提供技術 bluetooth LDAC彼google oreo
咁多問題好驚
部2XL聽日出貨

後日
我諗pixel 3會好過2好多,如果今次pixel 2仆街的話,pixel 3可能定價會低返d

應該要啦 講真依家d手機定價真係太高
等pixel3 or pixel2加強版算 今次pass

X2

如果nexus係sony代工反而唔好,sony得旗艦機係用高通,如果代工nexus應該都係用MTK

駛鬼 xzp俾Google寫software都完勝啦
到最後Pixel2寸完人雙鏡
最後Pixel3可能就加返變雙鏡
單鏡景深多瑕疵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞