Nexus/Pixel 系列討論區(5) 又冇行貨啦DLLM

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
6P表示 唔知換咩好

x2

x3

我部6p自己換完電池唔見左...
如果仲係度會出年先換機

我部6p粒電100%只用到一個鐘, 依家長插尿袋

我之前都係,換左電之後人都精神d

換要幾錢?

我見有巴打淘寶自己搞
我唔敢自己換,去深水埗整$300

電量點? 可快叉 又頂到4-5 screen on time?

留名跟進

1.5 ~ 2 sot 揮手區

個日1點左右換,搞左半粒鐘

sot由0.5變到4

係咪可以睇住佢整

快叉都得?5v 3a
6P表示 唔知換咩好

x2

x3

如果仲係度會出年先換機

換要幾錢?

我見有巴打淘寶自己搞

電量點? 可快叉 又頂到4-5 screen on time?

留名跟進

sot由0.5變到4

係咪可以睇住佢整

快叉都得?5v 3a

我用原裝頭叉咋

但係整完個殼少爛,不過我不嬲粗用所以用到就算。
6P表示 唔知換咩好

x2

x3

如果仲係度會出年先換機

換要幾錢?

我見有巴打淘寶自己搞

留名跟進

sot由0.5變到4

係咪可以睇住佢整

快叉都得?5v 3a

我用原裝頭叉咋

大概位置係邊?
我買緊一粒電自己換, 到時測試下
入咗部pixel一代美水
4G成日係咁斷線重連
有冇人知點解會咁
sunmobile

小心翻新機 你邊度買

旺電
翻新機都預咗
但我轉3G又冇事
今晚試真的先

google完set咗少少嘢好似又冇問題
想問係咪一定冇volte

香港冇行貨,好少機會有, btw可唔可以分享下你set左咩之後冇問題, 因為我mi A1都係同樣情況,而且又係轉3g 好正常
想照下細機藍色,美水局死左一定係eSIM?如果想係香港用到=唔可以入美水藍色細機?
入咗部pixel一代美水
4G成日係咁斷線重連
有冇人知點解會咁
sunmobile

小心翻新機 你邊度買

旺電
翻新機都預咗
但我轉3G又冇事
今晚試真的先

google完set咗少少嘢好似又冇問題
想問係咪一定冇volte

香港冇行貨,好少機會有, btw可唔可以分享下你set左咩之後冇問題, 因為我mi A1都係同樣情況,而且又係轉3g 好正常

Go to your dialer, type (star)#(star)#4636#(star)#(star)" (sorry, asterisks don't display on Reddit) and it will take you to a screen with 3 options. Choose Phone Info.

On the Phone Info screen, change "Set Preferred Network Type" to Global auto (PRL). Scroll down to Cellular Radio Power, turn it off, then turn it back on. Boom. LTE.

我聽朝返工先再試真係咪冇問題
但啱啱轉完用咗陣4G都冇事

就算係one plus 2 我刷左rom, 一樣都會咁,但用返原裝rom冇事,所以我一直懷疑係baseband 有問題,而唔關hardware 事, 我pixel 用 1010 完全冇問題,你係用咩台
想照下細機藍色,美水局死左一定係eSIM?如果想係香港用到=唔可以入美水藍色細機?

部部都有sim slot

解決左好耐
可參考之前既討論

解決左好耐
可參考之前既討論

收到,我即刻爬返去前面睇,唔該哂
Magisk真係快手
https://github.com/Magisk-Modules-Repo/xposed_25

已裝,終於用得返xposed
Magisk真係快手
https://github.com/Magisk-Modules-Repo/xposed_25

咩嚟
Magisk真係快手

咩嚟

可以要黎防廣告同去youtube廣告,仲有好多其他有用modules
Google Home mini有冇人講?
睇完mkbhd段片覺得幾正
用香港信用卡買咗機嘅巴打個billing address填咗香港地址哋轉運貨倉個地址

之前係store買過野,billing address寫香港。
不過買pixel2嗰陣淨係叫我填送貨地址。
照填香港應該無問題

點買 求教
好鬼想買. 但有冇巴打解答, 如果部機壞左, 係咪要自己俾錢ship 返去美國 (如美國google store 買機?) 個流程係點架?
用香港信用卡買咗機嘅巴打個billing address填咗香港地址哋轉運貨倉個地址

之前係store買過野,billing address寫香港。
不過買pixel2嗰陣淨係叫我填送貨地址。
照填香港應該無問題

準備今晚出手

巴打訂邊部? 如訂XL 得番黑色

我係想要黑色

我都係訂左部大黑64先, 因為19号前送mini ... 月底出貨前, 如果白色番貨就Cancel order

留名等睇shipping cost
有冇用master card既巴打講下total買左幾多錢? 因為聽人講好似話master 又要比好貴手續費又剩
Magisk真係快手

咩嚟

可以要黎防廣告同去youtube廣告,仲有好多其他有用modules

簡單d講: xposed係唔洗改apk下,hook起舊野,改成原本要改apk先做到既效果,甚至改埋system setting

好似上面咁講
block apk入面d廣告(自己用開MinMinGuard)
又可以Youtube background play(依家好似有人改到唔洗xposed都得)
GravityBox=custom system ui, setting etc
blahhhhh

而magisk簡單d黎講就係一個systemless root+bypass safetynet check🤔
6P表示 唔知換咩好

x2

x3

如果仲係度會出年先換機

換要幾錢?

我見有巴打淘寶自己搞

留名跟進

sot由0.5變到4

係咪可以睇住佢整

快叉都得?5v 3a

我用原裝頭叉咋

大概位置係邊?
我買緊一粒電自己換, 到時測試下

條邊同埋下面個冚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞