有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
In完
拜拜offer神
下星期仲有一個
接受左個offer,返1至5,合約制,唔知點解好唔開心咁,仲要係agent約
接受左個offer,返1至5,合約制,唔知點解好唔開心咁,仲要係agent約

一樣wo 有d sad
你因咩唔開心?

我都想搵呢類 巴打邊到搵

jobsbb ,搵左個半月都係度搵
In過15+份mkt executive 終於
做d writing test都做到攰
Offer神拜拜先

返左一日工都已經唔想返啦

一樣wo 有d sad
你因咩唔開心?

感覺好似唔係實際做果間公司一份子,隨時比人完contract炒,褔利0咁制

一樣wo 有d sad
你因咩唔開心?

感覺好似唔係實際做果間公司一份子,隨時比人完contract炒,褔利0咁制

點為之0福利?
我都係經agent介紹 唔係contract
不過人工低

我都係agent約 不過我無乜intern經驗又低gpa,焗住要硬食

我都係agent約 不過我無乜intern經驗又低gpa,焗住要硬食

Me too ar,得個second up ,硬食,希望入到去會做得開心啦~

一樣wo 有d sad
你因咩唔開心?

點為之0福利?
我都係經agent介紹 唔係contract
不過人工低

病假扣錢,冇生日假果d,冇團體活動,冇免費早餐,冇交通津貼

Me too ar,得個second up ,硬食,希望入到去會做得開心啦~

我2nd low 係咪直接apply 份工係唔會有offer
d公司成日話面試背答案,但真實請人又淨係想聽d標準答案,真係龍門任你搬
d公司成日話面試背答案,但真實請人又淨係想聽d標準答案,真係龍門任你搬

d公司成日話面試忌背答案,但真實請人又淨係想聽d標準答案,真係龍門任你搬

d公司成日話面試忌背答案,但真實請人又淨係想聽d標準答案,真係龍門任你搬

Interview=acting
劇本台詞係到,都有分好戲同屎戲嘅人
啲公司係要好戲嘅人
我終於有offer 多謝大家
Offer神拜拜先

Why ?伏到咁?
希望下星期會有offer
Offer 神呀
Interview神呀
揾工好苦
Offer神拜拜先

Why ?伏到咁?

其實本身就唔鐘意呢份工,係焗住返左一日,都覺好辛苦

我2nd low 係咪直接apply 份工係唔會有offer

其實好多時唔係first hon係唔會寫自己咩grade
Offer 神
Offer神拜拜先

Why ?伏到咁?

介唔介意講下乜工黎
Offer神拜拜先

Why ?伏到咁?

介唔介意講下乜工黎

咩工就唔講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞