有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有份NGO工in完之後等咗兩個禮拜都冇消息
但係我會move forward
因為佢in嗰時講到明一係有offer, 一係2nd in, 一係冇消息
而家希望十月個時我可以有interview有offer
engine fg可以有咩銀行back office工做

Uat kyc cs

恭喜巴打

未簽約都係唔好慶祝住
始終見唔少人被收返offer

OFFER神
我要做男姑娘

Offer god
Interview神
有OFFER又唔想做 唉

我都REJECT左份11K文員仔
如果唔急又有選擇既 更係唔做D自己唔想做架啦 做唔長

恭喜巴打

未簽約都係唔好慶祝住
始終見唔少人被收返offer

我都REJECT左份11K文員仔
如果唔急又有選擇既 更係唔做D自己唔想做架啦 做唔長

認同
頂硬上唔會做得長
除非有經濟壓力
interview都冇
我想要部時光機
interview都冇
我想要部時光機

same
interview都冇
我想要部時光機

same

搵咗好耐都未搵到工
啱先碌D搵工網見到自己In過嘅工
即喺唔請,灰到仆街

Me too
頹左排再黎過
面試神來吧

巴打一齊加油啦
而家開始自行剝奪自己嘅人生自由嚟逼自己快D搵到工
Offer神同Interview神幫幫我啊

後者感覺長期請人

聽聞後者好難頂
而家騎牛搵馬,下星期有interview,但而家份工又俾唔到假我去interview
搵工分享心得,一齊共渡難關

whatsapp群有好多人比意見你,一齊傾下啦
入到黎要介紹自己先

https://chat.whatsapp.com/FCcAOKSFXIG5SqMZzU7KE7

屌你真係好撚煩
Quote佢個啲係咪做媒間接幫佢宣傳
明明已經block左佢咩都睇唔到
搵工分享心得,一齊共渡難關

whatsapp群有好多人比意見你,一齊傾下啦
入到黎要介紹自己先

https://chat.whatsapp.com/FCcAOKSFXIG5SqMZzU7KE7

屌你真係好撚煩

個個post都見佢推 群入面一講job or career issue直接俾人無視 狗公群就有佢份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞