有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有無人fresh grad到而家都未揾到?
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

我聽日見證券行 做settlement

Business 既工係咪好難搵?
因為我係其他field
我重要8月尾先搵工
呢個月就有工番

我non business field都係搵business job
係會難啲 不過佢缺人就會搵你
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

邊間
我都見過

你見過邊間? interview 點架 俾少少tips來啦
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

因為我係其他field
我重要8月尾先搵工
呢個月就有工番

我係讀it 揾finance工 英文唔好 好難
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

邊間證券?
Settlement有機會weekend都要返
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

因為我係其他field
我重要8月尾先搵工
呢個月就有工番

我non business field都係搵business job

巴打你而家做咩位?
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

邊間證券?
Settlement有機會weekend都要返

致富呀 應該唔使
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

邊間
我都見過

中資
好hea 超級hea
識講野就得
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

因為我係其他field
我重要8月尾先搵工
呢個月就有工番

巴打你而家做咩位?

唔係證券行啦
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

邊間
我都見過

中資
好hea 超級hea
識講野就得

咁好 中資花紅好似唔錯bo
星期一又見工

巴打 想搵邊行?

邊間
我都見過

中資
好hea 超級hea
識講野就得

咁好 中資花紅好似唔錯bo

最後冇要到offer
唔想返工呀屌 聽日開工

無所謂淡季

而家既Vacancy 維持一定水平 但好少人搵工 (因為年尾 拎埋bonus先走)
仲搵緊工既應該得我地呢班Freshgrad
其實係相對容易搵工 但過完年 2018果班都開始搵工就會爭崩頭
所以大家要盡快係呢年內搵到工

唔想返工呀屌 聽日開工

邊行

Media類
大家點睇Chubb 下星期in assistant engineer

集實做火果邊都係睇下保養,無咩前途
自薦去做冷氣啦

唔知仲係唔係四眼肥仔hr in人呢
唔想返工呀屌 聽日開工

邊行

Media類

巴打我都係
我們的Interview God
願人都尊你的名為聖
願我的Interview 降臨
願你的旨意行在職場 如同行在天上
求你每日賜給我們 Interview
求你寬恕我們Reject的垃圾Offer
不要讓我們遇見壓價
但救我們脫離失業
因為Interview Offer Career Path 全是你的 直到永遠

阿們!

唔想返工呀屌 聽日開工

邊行

Media類

巴打我都係

點呀做成 會唔會好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞