有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

咁我記得啦
考紀律部隊真係跑贏大市
考紀律部隊真係跑贏大市

返shift

我都想做
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?
有冇巴絲試個收到恆生offer accept 左(未過employment process) 個d 但之後reject 返 ?
係咪未過process 到時reject 返都得

出左offer 要覆返 但係聽日先in想入個份job

同拜interview/offer 神
求聽日順順利利

恆生咩post ?
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

稔稔下考散仔算 但對唔住屋企人
offer神
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

幫我集氣聽日見份好想做嘅工
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

個個人都話大學生係私人市場做幾年人工就開始拋離散仔 但對於我地呢啲垃圾科來講根本無可能,可能30歲先得22,23k....

幫我集氣聽日見份好想做嘅工

一齊求offer 神
offer god同順利god顯靈
冇乜心水 點算
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

個個人都話大學生係私人市場做幾年人工就開始拋離散仔 但對於我地呢啲垃圾科來講根本無可能,可能30歲先得22,23k....

我都係垃圾科grad,4年大學讀埋d離晒地既理論,對市場黎講根本可以話係無技能,白紙一張。
好啦d人又話讀general degree其實係咩工都可以做,但其實,個d工係咪真係非大學生不能做? 可能中學畢業已經做到。人工自然就低。
所以我都係打算考政府工,起碼對將來有個保障。
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

我都係垃圾科grad,4年大學讀埋d離晒地既理論,對市場黎講根本可以話係無技能,白紙一張。
好啦d人又話讀general degree其實係咩工都可以做,但其實,個d工係咪真係非大學生不能做? 可能中學畢業已經做到。人工自然就低。

interview god
offer god
求下你地照住我呀
Offer 神 我求下你啦
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

同歲數成正比(講緊私人市場)
散仔跳point係爽, 未計IA 幾年內包升
做緊輔助紀錄部隊, 散仔的確有樣爽就係yes sir, yes sir, yes sir
唔洗帶腦番工 唔洗稔野 齋做就得

申利: 死讀難讀hd->ugc, 係中庸既人
冇乜心水 點算

Same
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞