有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

之前有份interviewer 無講過幾時會有消息但係有offer
反而講親果d 都係做緊戲

True...
問曬你介唔介意ot 又問你住邊 又話好近姐
但都係無料到嘅

我都試過 又話考慮清楚可能份工有d悶
最後無消息
大家唔洗驚啦
我上年grad
搵左半年先搵到工
Offer 神 please
大家唔洗驚啦
我上年grad
搵左半年先搵到工

屋企人唔哦就話啫 offer神

之前有份interviewer 無講過幾時會有消息但係有offer

True...
但都係無料到嘅

最後無消息

in左兩個幾鐘 話埋SHUTTLE BUS時間畀我知都係NO OFFER
另一份in得30mins 本身話要等一個星期先有消息
點知第二日打黎畀OFFER....

我得左喇
有冇巴打做過environment assistants?
Ive仔,唔知寫cv寫幾多offer好
啱啱今日sd佐幾份cv出去
想問下大家係邊度可以check到 份工既市價
expected salary都唔知寫幾多好

True...
但都係無料到嘅

最後無消息

in左兩個幾鐘 話埋SHUTTLE BUS時間畀我知都係NO OFFER
另一份in得30mins 本身話要等一個星期先有消息
點知第二日打黎畀OFFER....

我得左喇

邊一行呀?
好想喊

繼續搵啦

邊行
其實打去問真係無用
佢係有心請你既話就一定會打比你
如果人地係唔想請你而你又打去問既話盞自己難受
其實打去問真係無用

佢直接拒絕我無咁難受
其實打去問真係無用

佢直接拒絕我無咁難受

屌我都打左去
唉好撚灰
明明自己in 得比其他人好好多

邊行

QC
其實打去問真係無用

佢直接拒絕我無咁難受

屌我都打左去
唉好撚灰
明明自己in 得比其他人好好多

佢點答你
真係唔明,大家都係諗住做同一行
同學個fd 係top up degree ,日日有工見
我就鯨大,咩撚野都冇消息
果然非8大就等食屎
返左一個月 遇到閪工 閪上司
打算就黎quit

offer 神

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞