有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
而家騎牛搵馬,下星期有interview,但而家份工又俾唔到假我去interview

騎牛搵馬既代價黎,接受啦

咁唔通唔做去interview咩

都要食飯架
interview都冇
我想要部時光機

same

你無要offer定quit左
搵咗好耐都未搵到工
啱先碌D搵工網見到自己In過嘅工
即喺唔請,灰到仆街

Me too
頹左排再黎過
面試神來吧

巴打一齊加油啦
而家開始自行剝奪自己嘅人生自由嚟逼自己快D搵到工

點剝奪
我都係會揀工黎apply 因為中過伏
interview都冇
我想要部時光機

same

reject左offer
但工作地點太遠reject左
因為嗰時係第一次interview就有offer
以為之後in多幾次會有其他offer
點知連interview都冇
interview都冇
我想要部時光機

same

reject左offer
但工作地點太遠reject左
因為嗰時係第一次interview就有offer
以為之後in多幾次會有其他offer
點知連interview都冇

太遠真係好頹
最近一個in既機會都無
面試神
搵咗好耐都未搵到工
即喺唔請,灰到仆街

Me too
頹左排再黎過
面試神來吧

巴打一齊加油啦

點剝奪

其實冇乜嘢,喺我用詞誇張啫
唔俾自己使錢買嘢,Friend約食飯都唔去
兩日淨喺食兩餐個D濕碎嘢啫
巴打你喺要求高咋?
中過咩伏?
BTW我喺D濕鳩Topup嘅濕鳩科
都估到會難D搵到,估唔到咁難啫
每日一拜Offer神同Interview神
搵咗好耐都未搵到工
即喺唔請,灰到仆街

Me too
頹左排再黎過
面試神來吧

巴打一齊加油啦

點剝奪

其實冇乜嘢,喺我用詞誇張啫
巴打你喺要求高咋?
中過咩伏?

諗諗吓可能喺自己濕鳩
公平咩!!!
搵咗好耐都未搵到工
即喺唔請,灰到仆街

Me too
頹左排再黎過
面試神來吧

巴打一齊加油啦

點剝奪

其實冇乜嘢,喺我用詞誇張啫[img]assets/faces/mf/sosad.gif[/img]
巴打你喺要求高咋?
中過咩伏?

諗諗吓可能喺自己濕鳩

係我想做個行通常要求有啲經驗
番過一個月有份但係做既野完全唔係講個時既野

可能係我太廢
搵工分享心得,一齊共渡難關

whatsapp群有好多人比意見你,一齊傾下啦
入到黎要介紹自己先

https://chat.whatsapp.com/FCcAOKSFXIG5SqMZzU7KE7

屌你真係好撚煩

個個post都見佢推 群入面一講job or career issue直接俾人無視 狗公群就有佢份

Block撚左唔好再quote由佢單機啦
Offer神

Interview神

紅日都要返工好辛苦呀 幫幫我呀
工作上遇到趣事分享心得

whatsapp群有好多人比意見你,一齊傾下啦
入到黎要介紹自己先

https://chat.whatsapp.com/FCcAOKSFXIG5SqMZzU7KE7

153cm垃圾仔 係咁叫人入狗公gp
返工前再拜interview神 offer神
個垃圾谷知自己俾人block左依家用新招叫自己啲信徒quote留言
真係好柒 quote佢個幾條友平時又係見都未見過
做狗公可以去到幾盡
Interview神
Offer神
聽日第一日番工
人生第一次番工
番ngo 好緊張
唔知著咩好同有咩做
聽日第一日番工
人生第一次番工
番ngo 好緊張
唔知著咩好同有咩做

你無問定著咩架咩
你地寧願是但搵份工做住先交家用
定認真搵份自己鍾意同合乎自己能力既?
聽日第一日番工
人生第一次番工
番ngo 好緊張
唔知著咩好同有咩做

咁啱嘅 我都係!邊頭番工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞