有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下, MARKETING EXECUTIVE 通常有咩JOB DUTIES
連11K 文員仔見完都冇消息
真係跳樓好過

岩,明明份cv 幾齊整俾埋方丈睇埋都覺得ok,
平均一個月先見得2份工
遲早頂唔順走去吊頸
連中五學歷個d都apply埋
收到個offer
Ngo project assistant 11k
但想知ngo做乜先決定讀唔讀social wor
大家點睇

ngo assistant有11k算係咁喇

真心咩
Ngo 入左係咪出唔番

親身成為社會上有需要人士

點解ngo工咁撚低賤

ngo出高人工應該俾人插到暈
收到個offer
Ngo project assistant 11k
但想知ngo做乜先決定讀唔讀social wor
大家點睇

ngo assistant有11k算係咁喇

真心咩
Ngo 入左係咪出唔番

親身成為社會上有需要人士

點解ngo工咁撚低賤

ngo出高人工應該俾人插到暈

正常人工都無
得閒無事又拜offer神
如果上星期in 果兩份都無消息
真係無哂動力再in 新工

每次in完返屋企段路都好折磨

好緊張咁去
好失落咁返
以為interview 就係自己做場戲俾人睇
點知人地場戲仲好過自己
扮到好似會請你咁 點知次次都係假希望 嗚呀

好緊張咁去
好失落咁返
點知人地場戲仲好過自己

講中曬

好矛盾呀
無工返又好不安想快d返工
到返工又覺得自己好似機械人好辛苦
仲未搵到工 好想喊
有D唔想番既工都apply埋
今日3點有interview,本身都唔太想去,因為上個星期已經見過類似既工,都知唔係好岩自己,不過都想照in當拎experience. 出門口前係屋企仲係好好天, 好曬, 點知一出lift 就勁大雨, 我仲以為天台爆水缸 於是我上番樓拎遮, 點知番到屋企又出番太陽,陽光普照 你老味我最後都係唔去 天意

我反而係今朝落勁大雨 但出門口無耐就停雨

証明你有interview 神照住

咪好撚痛
想問下, MARKETING EXECUTIVE 通常有咩JOB DUTIES

保險狗
今日3點有interview,本身都唔太想去,因為上個星期已經見過類似既工,都知唔係好岩自己,不過都想照in當拎experience. 出門口前係屋企仲係好好天, 好曬, 點知一出lift 就勁大雨, 我仲以為天台爆水缸 於是我上番樓拎遮, 點知番到屋企又出番太陽,陽光普照 你老味我最後都係唔去 天意

我反而係今朝落勁大雨 但出門口無耐就停雨

証明你有interview 神照住

咪好撚痛

少少啦 但真係好嬲
唔明點解d人咁無禮貌 你唔喝住佢佢真係諗住sorry都唔講聲

好緊張咁去
好失落咁返
點知人地場戲仲好過自己

講中曬

下下in完都信心爆彬 同條友又撚吹得 仆你個街 班友真係好演技 等到依加都冇offer
Btw offer神

好矛盾呀

好緊張咁去
好失落咁返
點知人地場戲仲好過自己

講中曬

下下in完都信心爆彬 同條友又撚吹得 仆你個街 班友真係好演技 等到依加都冇offer
Btw offer神

笑哂口咁又問埋想去邊個team多啲 頂你就嚟2星期

好矛盾呀

待業廢青未有資格擔心呢樣野

好緊張咁去
好失落咁返
點知人地場戲仲好過自己

講中曬

Btw offer神

笑哂口咁又問埋想去邊個team多啲 頂你就嚟2星期

我今日先開始第一日通知期
唔想到十月都仲搵緊工
想搵份14k up既工真係咁難咩
係咪我要求太高
臨訓前拜offer神
Interview神

好緊張咁去
好失落咁返
點知人地場戲仲好過自己

唔好戲又點爬上去
想搵份14k up既工真係咁難咩
係咪我要求太高

14k up睇你搵邊行咩位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞