有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
祈求offer神既眷顧

冇乜心水 點算

Same

八月尾開始搵 但搵極都唔知自己想做咩
要求唔高但咩都冇興趣
後尾比男朋友點醒左
叫我唔好驚呢份唔岩自己驚果份太辛苦 試左先唔岩再搵
而家叫做有目標去搵
btw interview god offer god please
今日in完 希望會有2nd in啦
去完grad trip翻香港..9月頭開始搵工
In左4份....最尾得間xxx大公司internship offer 10K, 5 days work 7 hours /day 6-month contract (renewable) 12AL.

比個Department head話 0 Full-time 經驗....
expected salary寫14K negotiable..最後開價得10K

心諗:自己都先轉field當學野做住先
申利: 17fg, hku曬銀紙 , 目標:入Tesla做野
In左4份....最尾得間xxx大公司internship offer 10K, 5 days work 7 hours /day 6-month contract (renewable) 12AL.

比個Department head話 0 Full-time 經驗....
expected salary寫14K negotiable..最後開價得10K

申利: 17fg, hku曬銀紙 , 目標:入Tesla做野

如果佢個道寫fresh grad 都可以apply而佢講呢句我會串柒佢

如果佢個道寫fresh grad 都可以apply而佢講呢句我會串柒佢

佢真係有寫fresh grads are welcome..唔係我都唔apply啦

下,你想入tesla做野唔係應該早幾個月就apply佢d grad job架啦咩

唉...sci撚最後一年都要讀都隻狗咁又fyp又final exam又要理埋hall event當時都冇詳細去規劃下自己發展路向

邊間 想做
我想問去招聘日請人機會大唔大?

下,你想入tesla做野唔係應該早幾個月就apply佢d grad job架啦咩

唉...sci撚最後一年都要讀都隻狗咁又fyp又final exam又要理埋hall event當時都冇詳細去規劃下自己發展路向

報一間都唔會阻你好多時間既啫

當時唔識諗,壓力又大完全冇考慮grad左做咩,對自己個科master又冇興趣 一味諗住ulife搏盡無悔

做場show

即係話去見工嘅人唔多?

做場show

即係話去見工嘅人唔多?

都多水魚去既,免費幫人做咗場show咁囉

係咪黎緊10月中個轉招聘會
招聘會唔會請人架?
Offer 神 interview神
fg返左一個月工, 覺得13k真係少得可憐
有無大大有d freelance俾我幫補下生活
fg返左一個月工, 覺得13k真係少得可憐
有無大大有d freelance俾我幫補下生活

少過13點算
做未有offer,究竟點先可以有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞