有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我返左未夠一個星期工已經想唔做,點算

Offer神我啲offer去晒邊

Quit咗去囉

我都想quit...但未有後路呀麻

一定要有後路先可以quit?

我都係係壓力下take 呢個offer...我突然quit...你話我點交代
fg返左一個月工, 覺得13k真係少得可憐
有無大大有d freelance俾我幫補下生活

少過13點算

得11k
人生最後悔嘅事就係8月頭reject左個offer
到而家interview都冇個
全部朋友搵曬工,好大壓力
全部朋友搵曬工,好大壓力

AGGER
有冇人會去10月 JUMP個招聘會

星期一in 左份工岩岩miss 左call 佢話比offer
但我好想另外星期二in 個份既offer. 個陣佢話今個星期有
點算好

上次同你一樣, 先口頭accept佢
佢會send份contract+bg check叫你簽
個時我拖到半個月先交,其間in埋另一份

唔係頭一個月都可以即走架咩

唔係份份都奉旨係

合約有講明
返一日quit即走
返一星期quit, 一日通知

唔同公司會唔同policy

大家齊齊振作
好快就有offer 架啦
麻煩offer 神保佑大家
感謝offer神
斷斷續續搵左個幾月工,終於搵到一份有興趣又多野學既工,仲有14k 一個月
Interview都無
offer神
Interview都無

我都係
求吓interview神同埋offer神顯靈呀
offer神
interview神

Quit咗去囉

我都係係壓力下take 呢個offer...我突然quit...你話我點交代

我都係,騎牛搵馬難到喊
真係十月了
下個禮拜仲要咁多日假期

Quit咗去囉

我都係,騎牛搵馬難到喊

係呀 但返工又痛苦到爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞