有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
未夠一個月,我即刻朝早交信係咪可以即走,番多日都唔想
聽日第一日番工
人生第一次番工
番ngo 好緊張
唔知著咩好同有咩做

你無問定著咩架咩

無呀
乜有得問著咩? 好似好on9

interview個時無望下啲人點著咩

有呀 好casual 但全部女無男好難參考
想問大家搵文員工通常搵邊行
我見好多account clerk 又shipping clerk
又好多都要識會計?先做得

大學畢業做文員

都係做住先
諗清楚再搵其他

有份工困身難搵好多
Interview神
Offer神
聽日第一日番工
人生第一次番工
番ngo 好緊張
唔知著咩好同有咩做

你無問定著咩架咩

無呀
乜有得問著咩? 好似好on9

interview個時無望下啲人點著咩

著住smart casual先?

我見好多account clerk 又shipping clerk

大學畢業做文員

有咩問題
有interview 啦 再拜拜offer 神

大學畢業做文員

其實都無咁多degree工 好似係
剛剛面試完 一句等消息 就知道已經收左皮嚕

繼續搵

繼續搵

其實個HR好心請人之前睇清楚份CV先出電話
去到先望 見到唔啱洗 就粗粗地問幾句就立刻叫你走
其實咁樣無謂浪費大家時間
又曬我車錢

繼續搵

又曬我車錢

佢哋唔嘥你時間佢哋就冇嘢做
開始覺得自己好失敗
都In咗五,六份工都冇人請
雖然自己都推咗一份

繼續搵

又曬我車錢

佢哋唔嘥你時間佢哋就冇嘢做

見左咁多份
都唔知係咪有心請人
大家加油!
我都搵左兩個半月先搵到
翻左一個禮拜 決定放完假之後 立刻辭職
間野真係沉船一隻
當時鬼掩眼take 個offer,宜家睇翻真係自己搵自己笨

勸大家如果唔係等錢洗或者其他好急的理由,都係唔好隨便take offer

好似都係要等多7日先走到

睇返隔離hr巴打話原來法例可即時辭

我果約就算過唔過一個月都要7日通知
大家加油!
我都搵左兩個半月先搵到

兩個半月咪快囉
大家加油!
我都搵左兩個半月先搵到

兩個半月咪快囉

踏入第5個月
推左3份,依家返住temp工
推左3份,依家返住temp工

翻左一個禮拜 決定放完假之後 立刻辭職
間野真係沉船一隻
當時鬼掩眼take 個offer,宜家睇翻真係自己搵自己笨

勸大家如果唔係等錢洗或者其他好急的理由,都係唔好隨便take offer

好似都係要等多7日先走到

睇返隔離hr巴打話原來法例可即時辭

我果約就算過唔過一個月都要7日通知

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞