有冇Fresh Grad仲未搵到工?(11)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Offer 神

Interview神
Offer 神
Quit咗工第5個星期終於有offer
多謝offer神
仲要身體差咗好多
quit 係正確
仲要身體差咗好多
quit 係正確

臨尾試用先嚟推晒3人project 比我做
感謝offer神
斷斷續續搵左個幾月工,終於搵到一份有興趣又多野學既工,仲有14k 一個月
[img]assets/faces/mf/adore.gif[/img] [img]assets/faces/mf/adore.gif[/img] [img]assets/faces/mf/adore.gif[/img]

恭喜哂巴打
多謝offer神

柚子女朋友係真係你女朋友?

仲要身體差咗好多
quit 係正確

多謝offer神
多謝offer神

我入親呢個post都好負能量
所以我女朋友佢先入嚟幫我拜offer son
我好少入嚟
多謝offer神

我入親呢個post都好負能量
所以我女朋友佢先入嚟幫我拜offer son
我好少入嚟

你女朋友好好
Btw恭喜你
Offer 神

Panel interview 幾個人in你一個
每個人輪流問你問題 我in過2份 2份都有英文自介 問你點解選擇ha

每個人輪流問你問題 我in過2份 2份都有英文自介 問你點解選擇ha

禁睇唔開?

唔該哂

禁睇唔開?

恭喜巴打

恭喜巴打

未簽約都係唔好慶祝住
始終見唔少人被收返offer
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

稔稔下考散仔算 但對唔住屋企人

個個人都話大學生係私人市場做幾年人工就開始拋離散仔 但對於我地呢啲垃圾科來講根本無可能,可能30歲先得22,23k....

我都係垃圾科grad,4年大學讀埋d離晒地既理論,對市場黎講根本可以話係無技能,白紙一張。
好啦d人又話讀general degree其實係咩工都可以做,但其實,個d工係咪真係非大學生不能做? 可能中學畢業已經做到。人工自然就低。
所以我都係打算考政府工,起碼對將來有個保障。

非八大+soc sci
本身搵左份 仲要試左工
佢依家話唔夠budget開full time
又要搵過工
搵工真係好辛苦
考紀律部隊真係跑贏大市

過唔到入境體能

絲打?

稔稔下考散仔算 但對唔住屋企人

個個人都話大學生係私人市場做幾年人工就開始拋離散仔 但對於我地呢啲垃圾科來講根本無可能,可能30歲先得22,23k....

我都係垃圾科grad,4年大學讀埋d離晒地既理論,對市場黎講根本可以話係無技能,白紙一張。
好啦d人又話讀general degree其實係咩工都可以做,但其實,個d工係咪真係非大學生不能做? 可能中學畢業已經做到。人工自然就低。
所以我都係打算考政府工,起碼對將來有個保障。

非八大+soc sci
本身搵左份 仲要試左工
佢依家話唔夠budget開full time
又要搵過工
搵工真係好辛苦

8大so sci深表同情

恭喜巴打

未簽約都係唔好慶祝住
始終見唔少人被收返offer

面試神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞