【屋企有60隻窗先係真有錢人】低調置業討論區(63)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
一家三口,老婆係屋企湊仔,有首期,買上水區有冇建議?

由細到大住開上水,鐘意區內環境好(水貨區唔算好影響民生區),只係上水太遠,因為係上環返工,諗緊搬出去定留返係上水,出面又負擔唔起....

上水巴打

我幾鐘意上水,租緊上水中心,配套超好,樓下又係北區公園。學校方面又唔擔心,我唔係target名校,讀得開心就ok

[member]上水中心係唔係太貴?[/member]

應該唔只嘅 借夠9成 30年 好好多

唔得啦, 27K無擔保借9成過唔到壓測

27K 爭幾百蚊人工囉囉
搞到咁汶一陣撻訂就唔好
同埋100萬首期另外都仲有10幾萬雜費
唔知果位巴打果100萬係預埋定未預
於屯門新盤城·點記者會上,發展商同時公布項目會所的部分設施及設計。尚家生活地產首席設計總監霍灝介紹,會所名為「匯‧所」以山頂豪宅為創作藍本,並引入多個知名品牌及服務,包括THE COFFEE ACADEMICS咖啡店,旅遊租賃服務專門店、洗衣專門店等,冀打造品味生活予住客。

會德豐地產啟德沐寧街10號OASIS KAI TAK開始軟銷工作。發展商周二向傳媒派發第3座及第5座的戶型資料,該兩座的戶型圖則首度曝光。

另外,設於售樓處的項目模型及會所模型亦於周二讓傳媒拍攝。

於屯門新盤城·點記者會上,發展商同時公布項目會所的部分設施及設計。尚家生活地產首席設計總監霍灝介紹,會所名為「匯‧所」以山頂豪宅為創作藍本,並引入多個知名品牌及服務,包括THE COFFEE ACADEMICS咖啡店,旅遊租賃服務專門店、洗衣專門店等,冀打造品味生活予住客。

咁會所「匯·所」個廁所是咪叫「翅·所」

會德豐地產啟德沐寧街10號OASIS KAI TAK開始軟銷工作。發展商周二向傳媒派發第3座及第5座的戶型資料,該兩座的戶型圖則首度曝光。

另外,設於售樓處的項目模型及會所模型亦於周二讓傳媒拍攝。

幾錢呢
80萬首期 目標 600萬樓
有無咩盤推介
有無咩盤推介

唔夠首期,儲多D先

有無咩盤推介

唔夠首期,儲多D先

儲多40個

都唔算得乜好玩野:間屋細到連旅行行李箱都放唔落,先需要旅遊租賃;有地方晒衫就唔需要洗衣鋪..

都唔算得乜好玩野:間屋細到連旅行行李箱都放唔落,先需要旅遊租賃;有地方晒衫就唔需要洗衣鋪..

中point

有無咩盤推介

唔夠首期,儲多D先

儲多40個

好辛苦 頂住啊

大兩房

個盤係邊?

將軍澳

有無價

預測8千/呎

咁撚抵屌
呢D樓有咩資格?

當居屋咁抽 今次聽講開多左白表~但白單都係冇乜機

用公屋黎抽?

綠白表, 同房委會d居屋一樣
有無咩盤推介

唔夠首期,儲多D先

儲多40個

好辛苦 頂住啊

買 400-420 就夠有餘裕

咁會所「匯·所」個廁所是咪叫「翅·所」

呃邊個呀樓面面積咁細

有冇乒乓波打先?

一路順風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞