【屋企有60隻窗先係真有錢人】低調置業討論區(63)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
睇完名鑄仲點返轉頭

買得起既洗乜返轉頭?

找換店轉帳咁大筆錢會唔會引起銀號注意,俾老簾說局請咖啡

即係話經找換店轉帳銀行就會當一般交易唔會理?

巴打 點睇屯門豫豐花園? 男朋友比較鐘意 我就麻麻 主要覺得交通唔方便 但上車盤個價黎講真係岩我地budget

求指教

近藍地大街果幾棟就係10分鐘 我寧願買方便少少 但樓齡大 ,但男朋友就相反

咁你而家個首要問題係要同你男友得出大家個共識先

共識就係一係佢就我 Or 我就佢 ,但應該都係我就佢多

唔可以每一就一樣?

樓齡好難就 有諗過 兆康呀 但佢話太舊 所以諗豫豐 我就嫌佢唔方便 又無街市 又少野食 ,但屯門真係大部份樓0高既盤 灰機

果頭要等多十幾年基建配套先齊

如果係豫豐vs寶怡,我會揀寶怡

近藍地大街果幾棟就係10分鐘 我寧願買方便少少 但樓齡大 ,但男朋友就相反

唔可以每一就一樣?

樓齡好難就 有諗過 兆康呀 但佢話太舊 所以諗豫豐 我就嫌佢唔方便 又無街市 又少野食 ,但屯門真係大部份樓0高既盤 灰機

一定屯門區?

係呀 佢係屯門做野 唔想佢返工咁辛苦

【又偷步】代理老作晉海價錢 新地:絕無此事 保留追究權利

【又偷步】代理老作晉海價錢 新地:絕無此事 保留追究權利

即時財經 2017-09-06 20:19:33 HKT

新地(016)及港鐵合作的將軍澳晉海(日出康城第IVA期),樓書及價單都未上,就已經有代理老作價錢。

在將軍澳區內街道上,有代理貼街招,標示出晉海一房4XX萬入場、兩房及三房分別6XX萬及8XX萬入場。而且附上代理聯絡電話。記者曾致電該代理,對方聲稱是新地私下向他透露。

一手住宅物業銷售監管局回應指,如發現有涉嫌違反《一手住宅物業銷售條例》的情況,會作出跟進調查。根據條例,任何本意是促銷一手住宅物業的廣告,均受條例對廣告的要求的規管。條例沒有限制賣方或任何人士於何時以後才可以宣傳/推廣一手住宅物業,但規定廣告不得載有虛假或誤導性的資料。

新地副董事總經理雷霆回應指「絕無此事」。另集團回應指,發展商已向各受委托之地產代理要求嚴謹遵守《一手住宅物業銷售條例》及其他有關法例等。發展商嚴正聲明,直至現時,並未有就晉海發布或透露任何有關項目售價或優惠的資料,特此澄清坊間流傳有關晉海的售價或優惠,一概與本集團無關,同時本集團亦保留一切有關追究的權利。

地產代理監管局發言人則表示稍後回應。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57177496&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170906

//地產AA為咗做生意已經去到連發展商新樓盤都代為定價,好撚嘢,買樓嘅記得aa唔能夠盡信,免招損失

價錢都老作埋
睇完名鑄仲點返轉頭

買得起既洗乜返轉頭?

唔可以每一就一樣?

一定屯門區?

唔可以每一就一樣?

一定屯門區?

4球內依家真係唔得啦
屯門d 30年舊私樓都難搵
俾多少少4球中睇疊恩庭得唔得?
唔太舊又有西鐵站
睇完名鑄仲點返轉頭

買得起既洗乜返轉頭?

利申: FF 果陣都有買名鑄

唔可以每一就一樣?

一定屯門區?

4球內依家真係唔得啦
唔太舊又有西鐵站

唔可以每一就一樣?

一定屯門區?

4球內依家真係唔得啦
唔太舊又有西鐵站

一定屯門區?

4球內依家真係唔得啦
唔太舊又有西鐵站

唔可以每一就一樣?

一定屯門區?

4球內依家真係唔得啦
唔太舊又有西鐵站

初快高長大,健健康康

冇錯,搬嚟搬去好麻煩,差唔多無謂攪

唔可以每一就一樣?

一定屯門區?

4球內依家真係唔得啦
唔太舊又有西鐵站

唔可以每一就一樣?

一定屯門區?

4球內依家真係唔得啦
唔太舊又有西鐵站

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞