【英國】 英倫扮工室 IX

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
點解咁多人成日驚自己英文唔夠好搵唔到工
我女友又係咁,成日淆黎到英國冇工開
但其實我周邊都好幾個字都咬唔正既Indians/Europeans同事

真心想問各位巴絲咁究竟喺英國點樣先會有人請
利申準備搵工但覺得自己英文真心唔夠好

信我,過到黎你會覺得自信翻哂黎
肯講就得,人地會聽

我已經人在英國
真心求問搵工心得

which field

乞食科Communication出身
但唔理啦乜工都肯做
真心求教
香港fg想去London搵IT工
係咪好細機會有人請同申請到working visa ?
英文唔夠流利係咪好影響搵工?

利申 London有地方住

HKG3

All I can say is be honest with the Home Office. If you wrote it down in the application form, then they cannot come back and say that you did not tell us the truth.

ok thanks, but would it make a difference on the application?

有地方免費住?
其實係英國讀書再去exchange有無用 見佢有個a year abroad programme 咁

點樣定義有冇用先

揾工人地會唔會覺得你有extra exposure?有edge?
我自己g5 engine就grad 得2:1 成日覺得自己揾工唔夠人爭

G5 engine已經好勁,唔夠一啲人爭不過同時間爭贏另一大班人。如果你exchange去另一間學校係同G5咁上下級數嘅,咁無妨,因為可以加入另一間學校嘅校友network,識多啲人。不過如果exchange去一間不及G5嘅,我會覺得你會浪費時間,除非想感受另一個地方嘅生活

有地方免費住?

係呀
有親戚

有地方免費住?

你幾時改番個名吖?你搵到工啦wor

有地方免費住?

係呀
有親戚

咁怕啲咩

有地方免費住?

你幾時改番個名吖?你搵到工啦wor

返工果時先啦
係香港 MNC做緊 marketing, 有冇機會可以去到英國試下

有心一定得

想問下,我人在香港,可以點開始搵工?
邊個搵工網最好
係香港 MNC做緊 marketing, 有冇機會可以去到英國試下

有心一定得

想問下,我人在香港,可以點開始搵工?
邊個搵工網最好

Reed? marketing 工好似聽講幾難揾
香港fg 商科應該點入手

Working Holiday

直接apply tier 2 sponsor會難d?

直接apply tier 2 sponsor會難d?

難過tier-5, 睇你好唔好彩
點解咁多人成日驚自己英文唔夠好搵唔到工
我女友又係咁,成日淆黎到英國冇工開
但其實我周邊都好幾個字都咬唔正既Indians/Europeans同事

真心想問各位巴絲咁究竟喺英國點樣先會有人請
利申準備搵工但覺得自己英文真心唔夠好

信我,過到黎你會覺得自信翻哂黎
肯講就得,人地會聽

我已經人在英國
真心求問搵工心得

which field

乞食科Communication出身
但唔理啦乜工都肯做
真心求教

有冇興趣做中醫鋪
不如咁la
話自己英文唔好會揾唔到工既, 不如講明咩level
我覺得過到你果行minimum requirement 己經夠食

我英文太好,係冇居留權所以難搵工姐
不如咁la
我覺得過到你果行minimum requirement 己經夠食

英文太好
不如咁la

英文太好

好坦白
香港fg IT可以點入手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞